Doğal Gaz Zammı Aksaraylıları Kızdırdı: “Seçim İsteriz, Bu Böyle Gitmez”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Doğal gaza yüzde 30 zam gelirken, Aksaraylı vatandaşlara da zam hakkındaki düşüncelerini sordu. Vatandaşlar, zam karşısında zorluk yaşayacaklarını ifade ederken, zamlara da alıştıklarını söyledi. 

 Aksaray ve 81 ili kapsayan zam haberi, geçtiğimiz gün geldi. BOTAŞ, 1 Ağustos 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde doğal gaza yüzde 38 oranında zam yapıldığını duyurdu. Yaşanan bu gelişme üzerine Anadolu Ekspres Gazetesi ve Ekspo TV olarak, mikrofonu vatandaşlara uzattık ve zam hakkında düşüncelerini sorduk.

“Maaşı Az Olanlar Düşünsün”

Aksaraylı Mehmet Koçak adlı vatandaş “Alıştık ne yapalım. İyi günlerimizi de yaşıyoruz ama daha kötü günlerin de geleceği var göreceğimiz vardır yani. Bu düzenden pek memnun değilim, Türkiye’nin gidişatından yani. Sonumuz iyi değil. Hayırlısını diliyorum Türkiye zam şampiyonu başka bir diyeceğim yok ne yapayım. Maaşı az olanlar düşünsün” dedi.

“Zam Olmayan Bir Şey Yok ki”

Ali Uslu adlı vatandaş ise “Hiç zam olmayan bir şey yok ki hepsi pahalı yani. Gerçekten markete gidiyorsun pahalı, gaz pahalı, her şey pahalı. Yapacak bir şey yok ama normal değil, vatandaş için zor bir mesele yani” ifadelerini kullandı.

“İyi Olmuş, Eskiden Yaktığımıza Sayalım”

Ahmet Çekiç adlı vatandaş ise “İyi güzel olmuş, eskiden yaktığımıza sayalım. İyi güzel olmadı mı yani 1 sene bedava yaktık. Bir sene bedava yaktıktan sonrası yüzde 38 zam gelmesi normaldir yani. Olacak o kadar. Türkiye’de gaz üretimi yok, dışarıdan geldiği için bu kadar zam normaldir. Şimdi biz ne aldık doğal gaz gemisi aldık 4-5 tane doğal gaz gemisi var. İster istemez ne olacak bizim halk ödeyecek. Kaçış yolu yok” dedi.

“Seçim İsteriz, Bu Böyle Gidemez”

Ahmet Öztürk adlı vatandaş da “Az bile gelmiş yüzde 38 bir şey değil, 2500 lira maaş verdi emeklilere onu da geri aldı ne anladım ben? Yakmayacağız artık doğal gazı ne yapacaksın? Sadece bununla kalırsa yine iyi. Kalmaz bunla da kalmaz mümkün değil. Milletvekilleri kendileri versinler 600 tane milletvekili var onlardan alsınlar bizden değil. Ekmek elden su gölden onlarınki. Hani milletvekilleri gelsin bakalım 4 tane milletvekili var geziyor mu? Toplumun içine çıkamıyor. Memleketin hali zaten millet hasta, gönlü kırgın. Allah sabır versin millete. Olmaz böyle bu yol böyle gitmez. Simit alıp yiyemiyoruz. Seçim isteriz. Bu böyle gidemez” açıklamasında bulundu.

“Zammı Verirken Adaletli Vermiyorlar ki”

Sefer Yılmaz adlı vatandaş ise zam hakkında yaptığı değerlendirmede, “Zammı verirken adaletli zam vermiyorlar ki. Hani az ödeyen az alacaktı çok ödeyen çok alacaktı? Yüzde 25 zam verdiği zaman 20 bin lira alan adamlara 5 bin lira verdi, 8 bin alanlara 2 bin verdi. Ortada kalanlar ne aldı 2 bin 700 lira” dedi.

“Bu Vatandaş Ne Yapacak Böyle?”

İsmini vermek istemeyen vatandaş ise “Hemşehrim zamma artık iyice alıştık. Yapacağın bir şey yok başa çıkamayacağız. Çok sıkıntılı, biz nasıl ödeyeceğiz o zammı? Kömür yaksan kömürün fiyatı düşük değil, hangi biriyle uğraşacaksın? Odunuydu kömürüydü hepsine zam geliyor, bu vatandaş ne yapacak böyle? Çoluk çocuğun var, ev kira, nasıl geçinecek vatandaş? Ben 3500 lira yaşlılık aylığı alıyorum ben onla nasıl idare edeceğim. Gidişat kötü sıkıntı var gidişatımız iyi değil yani bu şekilde” yorumunda bulundu.

“Verdiği 13 Bin Lira, Ondan Sonra da Fazlasıyla Çıkartıyor”

Abdullah Altın adlı vatandaş ise “Her şey zam yani marketler tüm zam yani. Benim doğal gazım yok, kömür de 6 milyar olmuş tonu nasıl yetişeyim. Hepsine geliyor zam verdiği 13 bin lira ondan sonra da fazlasıyla çıkartıyor” açıklamasını yaptı.

“Türkiye Böyle Yürümez”

İsmini vermek istemeyen vatandaş ise “Zamsız olur mu bu işler? Kuyuları açamadığımız için. Düne kadar da belediye otobüsleri 15 lira olacaktı şimdi 20 lira oluyor böyle haftalık zam olur mu? Adalet mi bu yani haftalık zam oluyor? Türkiye böyle yürümez yani. Hayırlısı olsun" değerlendirmesinde bulundu. Özel Haber: Kemal Onur Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Atatürk Bulvarı’ndaki Kasis Yine Kaza GetirdiÖnceki Haber

Atatürk Bulvarı’ndaki Kasis Yine Kaza Ge...

Instagram’a Erişim Engeli Getirildi! Peki Ne Zaman Açılacak? Sonraki Haber

Instagram’a Erişim Engeli Getirildi! Pek...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar