DKMP’DEN JANDARMAYA BİYOKAÇAKÇILIK EĞİTİMİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DKMP’DEN JANDARMAYA BİYOKAÇAKÇILIK EĞİTİMİ
Aksaray Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) İl Şube Müdürlüğü ekipleri, İl Jandarma Komutanlığı personeline Biyokaçakçılık hakkında bilgilendirmelerde bulunarak eğitim verdi. 

 DKMP İl Şube Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı personeline 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu kapsamında Av Koruma Kontrol ile Biyokaçakçılık faaliyetleri konularında eğitim ve bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi. 

Biyokaçakçılık Hakkında Bilgilendirdiler

Biyokaçakçılık hakkında bilgiler veren DKMP Şube Müdürlüğü personelleri, “Biyokaçakçılık doğadan yabani canlıların ve onlara ait parçaların yetkili makamların izni olmadan toplanarak yurtdışına çıkarılması ile başlayan, genetik  kaynakların ve geleneksel bilginin yasal olmayan yollardan elde edilerek ticarileştirilmesi ile devam eden ve faydaların adil olmayan bir şekilde tahsisi ile sonuçlanan bir süreci ifade eder. Buradaki en önemli husus, biyokaçakçılık vakalarına konu olan yabani canlılarımızın miktarları yani sayısal değerleri değil, tek bir birey ya da en ufak bir parça dahi olsa bunların “genetik kaynak” olma özellikleridir. Geçmişten beri bazı canlıların parçaları (boynuz, tüy, tırnak, diş, yumru, vb), türevleri (deri, zehir, uçucu yağlar, vb) veya bütünü endüstriyel kullanım, pet (ev hayvanı) veya koleksiyon gibi amaçlarla doğrudan ticarete konu olmuştur. Ayrıca, günümüzde gelişen moleküler biyoloji teknikleri ve ülkemizde de güzel örnekleri olan biyoteknoloji çalışmaları canlı bireylerden ya da canlıların parçalarından ürün veya hizmet elde edilmesine imkân tanımıştır. Böylece genetik kaynaklar tıp, endüstri, madencilik, çevre, balıkçılık, ormancılık, hayvancılık, tarım gibi birçok kritik alanda kullanım alanı bulan yeni ürünlerin hammaddesini oluşturmaktadır. Bu yeni ürünler üzerinden elde edilecek fikri mülkiyet hakları uzun vadeli ekonomik çıkarları gündeme getirmektedir” açıklamasında bulundu. Haber: Kemal Onur Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KİRACIYA DA EV SAHİBİNE DE AĞIR CEZALAR YOLDAÖnceki Haber

KİRACIYA DA EV SAHİBİNE DE AĞIR CEZALAR...

"AKP’NİN KADINLARA YÖNELİK UMURSAMAZ POLİTİKALARINI KABUL ETMİYORUZ, 6284’Ü ETKİN UYGULAYIN!”Sonraki Haber

"AKP’NİN KADINLARA YÖNELİK UMURSAMAZ POL...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar