Diş Tedavisi İçin Gittiği Özel Hastanede Parasını Peşin Alıp Tedavisini Yarım Bırakıp Bir De Üstüne Para İstediler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Diş tedavisi için gittiği ve anlaştıkları ücreti ödeyen Nurdan Dolgunca, doktorun işten çıkarılması üzerine hayatının şokunu yaşayarak, "Hastane garanti vermesine rağmen yarım kalan işleri tamamlamadıkları gibi bir de beni azarlayıp fahiş fiyat istediler" dedi.

Aksaray'da bir özel hastane ile diş tedavisi için anlaşmaya varan Nurdan Dolgunca, anlaşmaya varılan ücreti yatırdığını ancak hastanenin garanti vermesine rağmen işlerin yarım kaldığını ifade ederek, ekstra ücret istendiğini belirtti.

 

"Garanti Vermelerine Rağmen Yine Muayene Ücreti Talep Ettiler"

Geçtiğimiz yıl Aralık ayında özel hastane ile diş tedavisi için 50 bin TL'ye anlaştıklarını ifade eden Nurdan Dolgunca, gittiği hastanede diş tedavisine başlandığını ancak 3 kez genel anestezi almasına rağmen kaplama ve implantların bir türlü yerine oturmadığını dile getirerek, "Özel hastanedeki diş doktoru, olmayan bir dişi kırık bir şekilde görsellik için taktı. Bana, 'bu şekilde idare et gittiği yere kadar gitsin, kırıldığı zaman yine tekrar gel' dedi. Ben bir yıl dolmadan tekrar özel hastanedeki doktoruma yarım kalan tedavisini tamamlaması için gittim. Özel hastanede yaşanan bir takım sorunlardan dolayı diş doktoru A.Ö.'yü işten çıkardıklarını öğrendim. Biz diş tedavisine başlarken hastane bize kendi garanti vermişti, mutlaka tedavinin devam edeceğine dair. Ben de bunun üzerine aynı özel hastanede başka bir diş doktoru olan T.G.'den randevu aldım. Benden tekrardan kayıt yaptırmamı ve muayene ücreti ödememi istediler. Ben de kendilerine ben bu ödemeyi daha önce yaptığım için devam eden bir tedavi süreci olduğunu söyledim. Ama buna rağmen ve bir yılda garanti verdiğini söylememe rağmen benden yine yeni doktor için muayene ücretini ısrarla talep ettiler" ifadelerini kullandı.

Hastanenin, Diş Doktoru T.G.'yi aradığını ancak doktorun muayene ücreti yatırmadan bir kontrol yapmayacağını söylediğini ifade eden Dolgunca, "Biz de tekrar muayene parasını yatırdık. Özel hastanenin yeni diş doktoru beni muayene etti. Diş doktoru T.G. bana, 'Ben başkalarının yanlışlarını düzeltmeyi hiç sevmem' dedi" ifadelerini kullandı.

 

"22 Bin Lira Daha Talep Ettiler"

Yeni diş doktorunun kendisinden 22 bin TL ücret talep ettiğini söyleyen Dolgunca, "Ben de kendilerine bu tedaviye başladığımda bu özel hastane ve diş doktoru bize garanti verdi, tedavimiz mutlaka bitecekti, bir yıl garantisi vardı dedim. Ağzımdaki dişlerimin kırık olduğunu, işlevsiz bir durumda olduğunu ve tedavinin yarım kaldığını kendisine anlattım. Bu dişler sadece görsel olarak var, hastanenin ve ayrılan doktorun da bize bir garantisi ve teminatı vardı dedim. Bu sözlerimin üzerine diş doktoru T. Bey garip davranışlarla beni muayene etti. 'Ben başkasının yaptığı işleri düzeltmekten hoşlanmıyorum, düzeltmek bana düşmez, ben bunun maliyetini cebimden karşılamak zorunda değilim. Ben sizden ekstra bir ücret istemiyorum, el emeğimi ve malzeme paramı istiyorum' dedi" açıklamasında bulundu.

 

"50 Bin TL'ye Anlaştım Ama Tedavim Yarım Kaldı"

Diş doktorunun sözlerine karşılık mağdur olan taraf kendisinin olduğunu, kendisinin yanında 3-4 ismi de bu hastaneye getirdiğini söyleyen Dolgunca, "Hastanenin bana garantisi olduğu ta başından beri söylenmişti. Tüm tedaviler dahil 50.000 TL'ye anlaştım ama benim tedavim yarım kaldı. Yani diş doktorunun hastaneden ayrılması benim sorunum değil. Neticede kurumsal bir hastane" dedi.

 

"Özel Hastane Hepimizi Bugün Yarın Diye Oyaladı"

Diş doktorunun kendisine, "Bir önceki doktorun ismi A.Ö., benim ismim T. Yaptıracaksanız bu ücreti ödemek zorundasınız' dediğini aktaran Dolgunca, "Eski doktorumun kız kardeşi hastanenin sanırım müdürüymüş, orada yaşanan bir takım sorunlardan dolayı A.Ö.'yü işten çıkarmışlar. Onun hastaları da benim gibi defalarca hastaneye ulaşmaya çalışmış ama her defasında özel hastane hepimizi bugün yarın diye oyaladı. Uzun bir süre geçti sonra orada ismi M. olan biri ile görüştüm. Oradan da bir sonuç alamadım. Sürekli hastaneye aradım ve randevu almaya çalıştım" dedi.

 

"Benimle Birlikte Giden Bir Kişinin Tedavisi Devam Ediyor, Ondan Para Talep Edilmedi"

Eski diş doktorunun hastaneden ayrıldığını öğrenmesi üzerine hastaneden kendilerine 3 doktor önerildiğini belirten Dolgunca, "Biz de yarım kalan diş tedavimiz için T. Bey'i tercih ettik. Ama yaşanan süreçte bizi özel hastane oyaladığı gibi tedavim de yarım kaldı. Ben mağdurum, dişlerimin tedavisinin tamamlanmasını istiyorum. Sadece görüntü dişlerim var. Onun dışında bütün işlemler yarım. Ben kırık bir kaplama ile ağzımda aylardır zor günler yaşıyorum. Hastanenin biz hastalara vaat ettiği işlemlerin gerçekleşmesini istiyorum. Tedavi parasını peşin ödedik. Benimle birlikte 4 kişi hastaneye gittik, benimle birlikte giden bir kişinin tedavisi devam ediyor ondan para hiçbir şekilde talep edilmedi. Ama benden yeniden yapılacak işlemler için para istiyorlar. Ama ben bu parayı ödemeyeceğim çünkü biz böyle anlaşmamıştık" ifadelerine yer verdi.

Diş doktoru T.G.'nin hiç hoş olmayan tavırlarıyla muhatap olduğunu söyleyen Dolgunca, "Kendimi çok kötü hissediyorum, kendi ayağıyla oraya dolandırılmaya gitmiş biri gibi hissediyorum" ifadelerini kullandı.

Nurdan Dolgunca, özel hastanede yaşadığı sıkıntıları Sağlık Bakanlığı Alo 184 hattına da ihbar ettiğini belirtti. İhbar üzerine Sağlık Bakanlığının kendisi ile irtibata geçtiğini ifade eden Dolgunca, Bakanlığın bu konuyu takip edeceğini söylediğini açıkladı. Haber : Harun Atalay

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ters Yönden Gelip Yayayı Hastanelik EttiÖnceki Haber

Ters Yönden Gelip Yayayı Hastanelik Etti

Başkan Karataş: “Öğretmenlerimiz Kutsal Bir Görevi İcra Ediyorlar”Sonraki Haber

Başkan Karataş: “Öğretmenlerimiz Kutsal...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar