Dinçer: “Altyapı İyileştirmeleri Sayesinde Su Tasarrufu Sağlıyoruz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dinçer: “Altyapı İyileştirmeleri Sayesinde Su Tasarrufu Sağlıyoruz”
Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, su tasarrufu ile mücadele çabalarını artırmak adına önemli adımlar attıklarını ve su tasarrufunun son yıllarda hayati öneme sahip olduğunu ifade etti. Dinçer, belediye olarak su tasarrufu konusunda önemli adımlar atıldığını ifade ederek, vatandaşlara da çağrı yaptı. 

 “Asbest Boruları Devre Dışı Bırakarak Önemli Düzeyde Su Tasarrufu Sağladık”

Aksaray Belediyesi olarak kentin su kaynaklarını koruma çabalarını artırmak için gerekli olan tasarruf tedbirlerin azami derecede alındığını belirten Başkan Dinçer, Aksaray’ın içme suyu isale hattında kullanılan asbest boruların yenilenmesiyle  içme suyunda yaşanan kayıp kaçaklarının önlendiğini vurgulayarak, “İçme suyu şebeke hatlarımızda yer alan asbest boruları devre dışı bırakarak hem içme suyumuzun kalitesini artırdık, hem de kayıp kaçak oranını minimum seviyesine indirerek önemli düzeyde su tasarrufu sağladık” dedi.

“Kentimizin Geleceği İçin Kentsel Su Verimliliği Büyük Önem Taşıyor”

İçme suyu altyapısını asbest borulardan arındırarak sağlıklı ve uzun ömürlü borularla değiştiğini hatırlatan Başkan Dinçer, “Altyapı iyileştirmelerimizle su tasarrufu konusunda uzun vadeli kazanımlar elde ediyoruz. Şehrimizin altyapısını her geçen gün daha da güçlendirerek kararlı adımlar atıyor çevresel sürdürülebilirliği sağlıyoruz. Su kaynaklarımızı korumak için asbest boruların yanında bağlantı noktalarını da yeniliyoruz. Aynı zamanda su basınç kontrolleri ile kayıpların önüne geçerek su israfını önlemiş oluyoruz. Özellikle kurak dönemlerde suyun kıymetini daha iyi anlıyoruz. Kentimizin geleceği için kentsel su verimliliği büyük önem taşıyor” ifadelerini kullandı. Haber Bülteni

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İnşaat Mühendisleri Odası’ndan Aksaray’da Bir Dizi ZiyaretÖnceki Haber

İnşaat Mühendisleri Odası’ndan Aksaray’d...

CHP Aksaray Teşkilatı, Vatandaşlara Aşure DağıttıSonraki Haber

CHP Aksaray Teşkilatı, Vatandaşlara Aşur...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar