Dinçer: “Akıllı Trafik Sistemiyle Güvenli Ve Hızlı Ulaşımı Hedefliyoruz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dinçer: “Akıllı Trafik Sistemiyle Güvenli Ve Hızlı Ulaşımı Hedefliyoruz”
Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, şehrin sürekli büyüyüp geliştiğini bu bağlamda şehir içi trafiğin düzenlenmesi için yeni teknolojik çözümler ürettiklerini söyleyerek, Toptancılar Sitesi Kavşağı’na akıllı trafik uygulaması için ilk düğmeye basıldığını açıkladı.

 Aksaray Belediyesi’nin son günlerde en yoğun trafik aksları arasında yer alan Toptancılar Sitesi Kavşağı’nda başlattığı akıllı trafik uygulaması ile kavşak noktasında oluşabilecek karmaşanın da önlenmesi hedefleniyor. 

Aksaray Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, koordineli bir şekilde kavşak noktasında çalışmalara başladı. Yeni kavşak, orta refüj çalışması yapılacağı daha sonra ise akıllı sinyalizasyon sistemi ile trafik güvenliği sağlanarak sürücülere ve yayalara güvenli bir ulaşım imkânı sunulacağı ifade edildi. 

“Anlık Verilere Göre Trafik Işıklarını Ayarlayabileceğiz”

Başkan Dinçer, konuya ilişkin yaptığı açıklamada; teknolojinin getirdiği imkanları kullanarak şehrin trafiğini daha dinamik hale getireceklerini belirterek, “Akıllı trafik sistemi sayesinde trafik yoğunluğunu günün her saati takip edebileceğiz ve anlık verilere göre trafik ışıklarını ayarlayabileceğiz. Bu sayede zamandan tasarruf sağlanacak” sözlerine yer verdi.

“Güvenli ve Hızlı Ulaşım Sunmayı Hedefliyoruz”

Yaşanan yoğunluğu azaltacaklarını ifade eden Başkan Dinçer, “Akıllı trafik sistemiyle bu kavşakta yaşanan yoğunluğu en aza indirgeyerek hem sürücülerimize hem de yayalarımıza daha güvenli ve hızlı bir ulaşım imkânı sunmayı hedefliyoruz. Bu kavşaktaki çalışmalar Aksaray’ımızın hızlı büyüme ve gelişimine uygun olarak planlandı. Bu kavşak Toptancılar Sitesi, üniversite, Galericiler Sitesi ve 50 Metrelik Bulvar yolumuzun kesişme noktasında bulunuyor. Yeni Belediye binamızın taşınması ile bu kavşak önemli bir rol üstlenecek ve yaptığımız çalışmaların yerinde bir uygulama olduğunu gösterecek” dedi. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aksaray Adliyesi’nin Yeni Toplantı Salonuna, Şehit Savcı Kılıç’ın Adı VerildiÖnceki Haber

Aksaray Adliyesi’nin Yeni Toplantı Salon...

Bu Suyu İçmek İçin Türkiye’nin Dört Bir Yanından GeliyorlarSonraki Haber

Bu Suyu İçmek İçin Türkiye’nin Dört Bir...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar