Anadolu’nun kalbi Aksaray’ımızda Beyin Cerrahisi alanında uzmanlaşan Aksaray Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahi Kliniği Doktoru Altan Demirel, hastanede yaşanan teknik yetersizliklere rağmen zor ameliyatların üstesinden geldiklerini ve destek gelirse hiçbir hastayı başka şehre sevk etmeden tedavilerini başarı ile sürdüreceklerini anlattı.
Sağlık sektöründe, branşında en zor operasyonları yaparak tanınan doktorların Aksaray’a ilgisi artıyor. Geçtiğimiz yıllarda birçok branşta artan sevkler nedeniyle zorlanan vatandaşın imdadına, alanında uzman hekimler yetişti.
Hastanedeki çeşitli fiziksel yetersizliklere rağmen insan canını her şeyden üstün tutan ekipler ile Aksaraylılara hizmet veren Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi hekimleri hastanenin daha iyi duruma gelmesi için destek istedi.
“Beyin Cerrahi Ameliyatlarını İlimizde Yapıyoruz, Yeterli Destek Ve Malzeme İle Birçok Hastamızın Şehir Dışına Sevkini Önleyebiliriz”
Aksaray Üniversitesi Eğitim Araştırma hastanesinde 6 yıldır görev yapan Beyin Cerrahı Dr. Altan Demirel “Her geçen gün gelişmekte olan hastanemizde, beyin cerrahisi branşında, meslektaşlarımızla zamana karşı yarışarak birçok başarılı ameliyatı Aksaray Eğitim Araştırma Hastanemizde yapmaktayız. Aksaraylı hemşerilerimizin sağlık alanında dışa bağımlığını ve sevk işlemlerini büyük ölçüde bitirmek üzereyiz” dedi.
“İl Dışından Tedarikle Ameliyat Yapıyoruz”
Vücudun en değerli organlarından biri olan beyinde ‘zamanla yarışılan operasyonlar’ yaptıklarını ifade eden Demirel “Beyin cerrahisi vakalarının zamanla yarışı bu tip vakalarda çok önem arz etmektedir” diyerek 48 saatte 9 ameliyat yaptıklarını dile getirdi. Önceki günlerde önemli bir komplike ameliyatı da hastane imkanlarıyla gerçekleştirdiklerini ifade eden Demirel “Bir motosiklet kazası sonucu kafatasında önemli ölçüde kırıklar ve hasar meydana gelen, bir çok farklı kırığı bulunan zor bir vakamız bize geldi. Biz hastamıza ilk müdahaleyi yaptıktan sonra, acilen ameliyata aldık. Ameliyatta farklı hasarlar olduğunu da fark edince hastamızı sevk etmek yerine, ameliyatı gerçekleştirebileceğimize inanarak operasyonu gerçekleştirdik. Ben Ankara Üniversitesi İbn-i Sina öğrencisiydim. Oradan aldığımız eğitimle bu ameliyatı burada gerçekleştirelim dedik. B planımıza geçerek hastanın ihtiyaç duyduğu tüm cerrahi müdahaleleri detaylarıyla gerçekleştirdik. Komplike bir ameliyatta hastamıza başarılı bir operasyon yaptık. Hastamızın durumu şimdi çok iyi” diyerek “İl dışından tedarik ettiğimiz malzemelerle birçok ameliyatı yapıyoruz. Birlik olursak bu ameliyatların daha fazlasını yapabilir, daha fazla hastamızı kurtarabiliriz” şeklinde konuştu.
“Fizik Tedavi Ünitelerimiz Yetersiz”
Boyun ve bel kırığı ameliyatlarında da büyük bir başarı oranıyla çalıştıklarını söyleyen Dr. Demirel “Bu tip hastalarımızın ameliyattan sonra fizik tedavisi süreci çok önemli. Bu tür hastalarımız fizik tedavileri için şehir dışına gidiyor. İlimizdeki fizik tedavi üniteleri yetersizdir. Fizik tedavi alanında düzenlemeye ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı. İnsanlara faydalı olup bu faydayı görebilmekten mutluluk duyduğunu dile getiren Dr. Demirel “Hastalarımızın durumlarının her geçen gün iyiye gitmesi bizim en büyük mutluluğumuz. Böylesi önemli bir branşta zamana karşı yarışımızda her alanda bize verilecek destekle daha çok başarılı ameliyatlar yapmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu. Harun Atalay’ın Özel Haberi
Yorum Yazın