“Deprem Gerçeğini Değiştiremeyiz Ama Onunla Yaşamayı Öğrenebiliriz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Deprem Gerçeğini Değiştiremeyiz Ama Onunla Yaşamayı Öğrenebiliriz”
13 Ekim Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü kapsamında Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu başkanlığında İl Afet Risk Azaltılması Planı ile ilgili toplantı gerçekleştirildi. 

 13 Ekim Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü kapsamında Aksaray Valiliği bünyesinde Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu’nun başkanlık ettiği “İl Afet Risk Azaltılması planı konusunda toplantı tertip edildi. Toplantıya İl Belediye Başkan Vekili Yakup Kadri Perek ve AFAD İl Müdür Kadir Çelik katılım sağladı.

“Deprem Gerçeğini Değiştiremeyiz Ama Onunla Yaşamayı Öğrenebiliriz”

Toplantıda açıklamalarda bulunan Vali Kumbuzoğlu, “Deprem, maalesef Türkiye’nin en acı gerçeği. Asrın felaketi 6 Şubat depremi başta olmak üzere hepsinin yaraları çok taze ve asla kabuk bağlamıyor. Biz, deprem gerçeğini değiştiremeyiz. Ancak, onunla yaşamayı öğrenebiliriz. İşte bu toplantıların genel amacı da budur. Ülkemizde, afet ve acil durumlarda, müdahale ve iyileştirme çalışmaları çok başarılı bir şekilde yürütülüyor. Ancak, afet sonrası, ortaya çıkan kayıpları azaltmada, söz konusu müdahale ve iyileştirme çalışmalarının, tek başına yeterli olmadığı anlaşılmıştır” dedi. 

“Mevcut Durum Analizi ve Bunlar Işığında; Amaç, Hedef ve Eylemler Belirlenmiştir”

Afet risk yönetimi anlayışının uluslararası düzeyde olduğu kadar yerelde ede benimsenmesinin önemine dikkat çeken Kumbuzoğlu, “Ülkemizin, coğrafi konumu, toplumsal ve ekonomik yapısı, yerleşimlerin bulunduğu  tehlikeli zemin koşulları, yapı stokumuzun durumu ve geçmişten günümüze yaşanan afet kayıpları dikkate alındığı zaman; ülkemiz, yaşanması muhtemel afet olayları karşısında, yüksek düzeyde afet risklerine sahiptir. İl Afet Risk Azaltma Planı, afet risklerine karşı dayanıklı olabilmek için atılması gereken adımların yol haritasını çizer. Afetler olmadan önce, alınabilecek tüm tedbirlerin, katılımcı bir yaklaşımla belirlenip, uygulamaya konulması; afetlere karşı direncimizin artmasını sağlar. İl Afet Risk Azaltma Planı, herhangi bir kurum ve kuruluşun değil, ildeki tüm kurum ve kuruluşların, iş birliği ile oluşturduğu bir yol haritasıdır. Planda, ilimizin genel durumu göz önüne alınarak, tehlike ve risk değerlendirilmesi yapılmış, mevcut durum analizi ve bunlar ışığında; amaç, hedef ve eylemler belirlenmiştir” sözlerini kullandı.

“Amacımız Bilinç ve Farkındalık Oluşturmak”

Yerel yönetimler, ASÜ, özel sektör, STK ve vatandaşlarla birlikte bu sürecin yönetildiğine dikkat çeken Kumbuzoğlu, “İl Afet Risk Azaltma Planımız; Aksaray’ın genel durumu, tehlike ve risk değerlendirmeleri, mevcut durum analizi, afet risk azaltma amaç, hedef ve eylemleri, izleme ve değerlendirme bölümlerinden oluşturmaktadır.

Aksaray, diğer illere nispeten büyük deprem fayları üzerinde bulunmuyor. Ancak bu durum, Aksaray’da deprem olmayacağı anlamına gelmez. Bu hazırlıklar da sadece deprem için değil, diğer tabii afet ve acil durumlar için hazırlanmıştır. Aksaray olarak bizlerin de yaşadığı ve yaşayacağımız muhtemel afetler var. Asel Bebek’in acısı hala çok taze. Sel baskınları ve taşkınlar, obruk oluşumları, kütle kaymaları, heyelan ve volkanik aktiviteler gibi tabi afetler bunlardan bazıları. İl Risk Azaltma Planı’mızda, bunlara yönelik çalışmalar da yer almıştır. Temennimiz, hiçbirinin yaşanmaması. Amacımız, bu konularda bilinç ve farkındalık oluşturmak. Çünkü, bilgi hayat kurtarır. Onun için her türlü tedbiri alıyoruz” sözlerine yer verdi. Haber: Kemal Onur Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
"AKP’NİN KADINLARA YÖNELİK UMURSAMAZ POLİTİKALARINI KABUL ETMİYORUZ, 6284’Ü ETKİN UYGULAYIN!”Önceki Haber

"AKP’NİN KADINLARA YÖNELİK UMURSAMAZ POL...

Ünlü Rapçi, Sultanhanı Ve Eskil'de Klip ÇektiSonraki Haber

Ünlü Rapçi, Sultanhanı Ve Eskil'de Klip...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar