Çocuk İşçiliği İle Mücadele Günü’nde Çocuklara Bayramı Yaşattılar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çocuk İşçiliği İle Mücadele Günü’nde Çocuklara Bayramı Yaşattılar
Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü kapsamında Çocuk Hakları Komitesi üyesi 60 çocukla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

 12 Haziran Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü’ne özel olarak; Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İŞKUR Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliğinde etkinlikler organize edildi.

Komite sorumlusu personeller eşliğinde Çocuk Hakları Komitesi üyesi 60 çocukla bir araya gelinerek; müze gezisi, sinema etkinliği ve ok atıcılığı ile sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler gerçekleştirildi. 

Çocuk işçiliğiyle mücadele konusundaki farkındalığı artırmak hedeflenirken, çocukların herhangi bir yerde çalışmasını değil de okula gitmelerini sağlamak için bilinç oluşturulmaya çalışılıyor. 

“Çocuk İşçiliğinin Önlenmesinde Çocukların Eğitim Haklarının Korunması Büyük Önem Taşıyor”

Çocuk Hakları Komitesi tarafından yapılan açıklamada, “12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü, hala Ülkemizde 160 milyon çocuk işçinin olduğu bir dünyada yaşıyoruz ve bu konuda atılacak her bir adım çok önemli. Çocuk işçiliğinin önlenmesinde çocukların eğitim haklarının korunması büyük önem taşıyor. Biz de Bakanlıkla yürüttüğümüz projelerle bu konuya eğiliyor, çocukların eğitimlerinin aksamaması için özel bir gayret sarf ediyoruz. Biliyoruz ki, eğitim alan bir çocuk bu kısır döngüden çıkabilir ve yepyeni bir hayata yelken açabilir. Bu çocukların eğitim alarak daha iyi bir geleceğe sahip olmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Çalışanların aileleri ve çocuklarıyla birlikte eğitim, sağlık ve bütün sosyal ihtiyaçlarının karşılanması konusunda çalışmalar yürütüyoruz” denildi.  

Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü Nedir?

12 Haziran, çocuk emeğine dikkati çekmek, çocuk işçiliğine karşı küresel kampanyaya destek vermek ve çocuk işçiliğine karşı tüm dünyada gittikçe büyüyen hareketi artırmak amacıyla 2002'de ILO tarafından "Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü" ilan edildi. 12 Haziran tarihinde çocuk işçiliğinin sona erdirilmesinin önemine dikkat çekmek üzere bir dizi faaliyet gerçekleştiriliyor. Dünyada ve Türkiye'de bu kapsamda düzenlenen etkinliklerle çocuk işçiliğinin büyük bir sorun olduğu ve mücadele için daha fazla çaba gösterilmesi gerektiği mesajı veriliyor. Haber: Sedef Nazlı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bayram Öncesinde Zabıta, Fırın Ve Marketleri Didik Didik Etti Önceki Haber

Bayram Öncesinde Zabıta, Fırın Ve Market...

Aksaray’da Mayıs Ayında Kaç Konut Satıldı?Sonraki Haber

Aksaray’da Mayıs Ayında Kaç Konut Satıld...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar