"Çiftçiler Geceleri İlaçlama Ve Gübreleme Yapmasınlar!"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Çiftçiler Geceleri İlaçlama Ve Gübreleme Yapmasınlar!"
Aksaray Ziraat Odası ekipleri saha incelemeleri sırasında çiftçilere çeşitli uyarılarda bulundu. Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, "Çiftçiler geceleri havanın çok soğuk olması nedeniyle ilaçlama ve gübreleme yapmasınlar" dedi.

 Ziraat Odası, çiftçilere ilaçlama ve gübreleme konusunda uyarılarda bulundu. Aksaray’da özellikle geceleri sıfırın altında ve sıfıra yakın seyreden hava şartları nedeniyle çiftçiler, herhangi bir ilaçlama ve gübreleme faaliyeti yapılmaması konusunda ikaz edildi.

"Çiftçiler Geceleri İlaçlama ve Gübreleme Yapmasınlar"

Zirai don olayı hakkında bilgiler veren Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, "Toprak hava alamadığı için kök hastalıkları ortaya çıkıyor, yeşil aksamı artan bitkiniz ilerleyen günlerde olası soğuk ve donlarda zarar görüyor ya da büyüyen bitkinin su ihtiyacı da arttığı için olası erken kuraklık durumunda bitkilerimiz su stresi yaşıyor. Özetle erken azotlu gübreleme aslında bize genelde fayda sağlamamakta aksine riskimizi artırmaktadır. Lütfen gübre seçiminizi toprağınızın yapısına, PH'ına ve organik maddesine göre yapınız. Unutmayın kısa süreli faydalı işlerin uzun vadede bize geri dönüşleri çok daha olumsuz olabilecektir. Don olayı ürünleri olumsuz olarak etkileyen en önemli doğal afetlerden birisidir. Özellikle ilkbahar geç donları üretimde ciddi zarara yol açmaktadır. Don olayının önceden tahmini, üretim açısından hayati önem taşımaktadır. Aksaray’da değerli çiftçiler, ilimizde özellikle geceleri yaşanan sıfırın altında ve sıfıra yakın seyreden hava durumları göz önüne alındığında herhangi bir ilaçlama ve gübreleme faaliyetinde bulunmasınlar. İlaçlama ve gübreleme faaliyetinde bulunursa çiftçiler zirai donma olayı yaşar ve ürünler olumsuz etkilenir. Çiftçiler geceleri havanın çok soğuk olması nedeniyle ilaçlama ve gübreleme yapmasınlar. ”diye konuştu. Haber: Sedef Nazlı

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
"Çıkardığımız Her Ses Yankı Bulacaktır"Önceki Haber

"Çıkardığımız Her Ses Yankı Bulacaktır"

"İstanbul Sözleşmesi'nin Yeniden Yürürlüğe Konulmasını Talep Ediyoruz"Sonraki Haber

"İstanbul Sözleşmesi'nin Yeniden Yürürlü...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar