CHP Teşkilatı, 30 Ağustos’u Coşkuyla Kutladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP Teşkilatı, 30 Ağustos’u Coşkuyla Kutladı
30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle CHP İl Teşkilatı, kutlama töreni düzenledi. 

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda 30 Ağustos Zafer Bayramı’na özel kutlama töreni gerçekleştirdi. Yapılan tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

“102 Yıl Önce Atatürk ve Arkadaşları, İşgal Altında Yaşayan Dünya Halklarına Örnek Oldular”

CHP İl Başkanı Av. Bilal Özdemir tarafından Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Parti teşkilatının katılım gösterdiği törende, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan İl Başkanı Özdemir, ”30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yılı kutlamaları için buradayız. 102 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları, sadece Yunana değil tüm emperyalist güçlere karşı kazandıkları zaferle bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atarken ezilen, sömürülen, işgal altında yaşayan tüm dünya halklarına örnek oldular” dedi.

“Kimse Bu Ülkeyi Afganistan’a, Irak’a, Suriye’ye Benzetmesin”

“Kuzey Afrika’da, Balkanlar’da, Suriye’de, Irak’ta, Filistin’de yıllarca savaşmış, evinden, ailesinden yurdundan yıllarca uzak kalmış, yorulmuş, umudunu yitirmiş bir ordudan, savaşan, mücadele eden, inanan, umut eden, vatanı için gözünü kırpmadan şehit olan yepyeni bir ordu yaratarak dünya tarihinde eşi benzeri görülmemiş büyük zaferi kazanan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını minnetle anıyoruz. 102 sene önce Mustafa Kemal ve arkadaşları, sadece 7 düvele karşı savaşmadılar. İngiliz muhiplerine karşı, Amerikan mandacılarına karşı da savaştılar ve zafer kazandılar. Bugün hala varlıklarını sürdüren İngiliz muhiplerine ve Amerikan mandacılarına buradan sesleniyorum. Sizler 102 sene önce emellerinize ulaşamadınız. Şimdi de ulaşamayacaksınız. Gelecekte de ulaşamayacaksınız. Bağımsızlığımıza göz diken dâhilî ve haricî bedhahlara bu meydandan haykırıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri öyle sağlam atılmış ki hiç kimse hiçbir güç, bu ülkeyi ne Afganistan’a ne Irak’a ne de Suriye’ye benzetmesin. Savaş meydanlarında, yokluklar içerisinde kazanılan bağımsızlığımızı tehdit edecek hiç kimsenin tehdidine boyun eğecek değiliz” sözlerine yer verdi.

“AKP Hükümetine Atatürk’ün Gençliğe Hitabesiyle Seslenmek İstiyorum”

Vatandaşların bile isteye fakirleştirildiğini söyleyen Özdemir, “Bilerek ve isteyerek zenginin malına, mal katıp kendi zenginini yaratan, işçiyi, memuru, emekliyi, çiftçiyi fakirleştiren, yokluğa ve yoksulluğa mahkum eden AKP hükümetine Atatürk’ün gençliğe hitabesinin bir bölümünü okuyarak seslenmek istiyorum. ‘Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasî emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir. Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi, vazifen; Türk istiklâl ve cumhuriyetini kurtarmaktır!” ifadelerini kullandı. Haber: Kemal Onur Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sevgi Evleri’nde Kalan Çocuklara 30 Ağustos SürpriziÖnceki Haber

Sevgi Evleri’nde Kalan Çocuklara 30 Ağus...

Zaferin 102. Yılında 102 Motosikletliden, Büyüleyen Kortej Sonraki Haber

Zaferin 102. Yılında 102 Motosikletliden...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar