CHP İl Başkanı Özdemir'den Tezkere Tepkisi: Yabancı Asker Demek, İşgal Demektir!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP Aksaray İl Başkanı Bilal Özdemir, parti binasından TSK'nın Irak ve Suriye'deki görevinin 2 yıl daha uzatılmasını içeren tezkereyle ilgili değerlendirme yaparak, "Altı okundan biri milliyetçilik olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin, 'yabancı silahlı kuvvetlerinin Türkiye'de bulunması' ifadesini kabul etmesi mümkün değildir. Çünkü yabancı asker demek, işgal demektir" dedi.

CHP Aksaray İl Başkanı Bilal Özdemir ve partililer, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak ve Suriye'deki görev süresinin 2 yıl uzatılmasını da içeren tezkere hakkında basın açıklamasında bulundu. Meclis'te onaylanan tezkereyle ilgili yaptığı açıklamada Özdemir, CHP'nin her zaman teröre karşı olduğunu ancak bununla birlikte milli egemenliğe gölge getirecek sakıncaları söylemenin de görev olduğunu söyledi. 

 

"Tezkere Yabancı Asker Postallarının Kutsal Toprağımızı Çiğnemesinin Önünü Açmaktadır"

CHP olarak teröre karşı verilecek tüm mücadeleyi desteklediklerini ifade eden Bilal Özdemir, "Bununla birlikte, tezkerede yer alan ve doğrudan doğruya milli egemenliğimize gölge düşürebilecek sakıncaları milletimizle paylaşmak da bizim görevimizdir. Söz konusu tezkere, yabancı askerlerin Türkiye'de bulunmasının, daha net bir ifadeyle, yabancı asker postallarının kutsal vatan toprağımızı çiğnemesinin önünü açmaktadır. Saray İktidarına sormak isteriz: Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ordusu yok mudur? Askerimiz, polisimiz, korucumuz ne için mücadele etmektedir? Söz konusu yabancı askerler kimlerdir ve ordumuzun veremediği hangi mücadeleyi verecektir? Türk Milleti, vatanını canından aziz bilir. Anadolu'nun her karış toprağında yurdumuzu korumak, milletimizi yüce tutmak için milyonlarca vatan evladı görev beklemektedir" dedi.

"Çekincemiz Saray İktidarının Bir Kez Daha 'Allah da Milletim de Beni Affetsin' Diyecek Duruma Düşmesidir"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dile getirdiği bu itirazın müzakere bile edilmeden gündemden düşürüldüğünü söyleyen Özdemir, "Bu telaşın sebebi nedir? Türk Milleti, vatanını tehlikede gördüğü her an elbette direnç gösterecektir. Ancak çekincemiz, ülkeyi yöneten Saray İktidarının bir kez daha 'Allah da milletim de beni affetsin' diyecek duruma düşmesidir" ifadelerini kullandı.

 

"Yabancı Asker Demek, İşgal Demektir"

CHP'nin "terörle mücadele" adı altında yabancı askerlere karşı Türk topraklarını açan maddeye itiraz ettiğini söyleyen Özdemir, "Altı okundan biri milliyetçilik olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin, 'yabancı silahlı kuvvetlerinin Türkiye'de bulunması' ifadesini kabul etmesi mümkün değildir. Çünkü yabancı asker demek, işgal demektir. İşin dikkat çekici bir boyutu da sarayın iktidar ortağı olan Milliyetçi Hareket Partisi, yabancı askerlere Türk topraklarının kapısının açılmasına, Cumhuriyet Halk Partisi itiraz edene kadar  sessiz kalmıştır. Ardından 'Türkiye'ye gayrimeşru yabancı postalların ayak basması diye bir şey yoktur, şayet olursa verilecek sadece bir canımız vardır' diye, hamasetten öteye gitmeyen bir açıklama yapılmıştır. Sizin için 'meşru-gayrimeşru yabancı asker' ayrımı olabilir. Ama vatan toprağını namus bilen bizler için, böyle bir ayrım yoktur, olmayacaktır. Büyük Önder Atatürk'ün ifadesiyle, zaferleri ve geçmişi, insanlık tarihi ile başlayan, her zaman zaferle beraber uygarlık nurlarını taşıyan kahraman Türk Ordusu'ndan umudu kesip, yabancı askerlere bel bağlayan Saray ve Şürekasını, aziz milletimizin vicdanına havale ediyoruz" açıklamasında bulundu. Haber : Kemal Onur Atalay

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kitap Günleri 160 Bin Kişiye Hizmet EttiÖnceki Haber

Kitap Günleri 160 Bin Kişiye Hizmet Etti

Düğünü Kana Bulayan Cinayet Zanlısı TutuklandıSonraki Haber

Düğünü Kana Bulayan Cinayet Zanlısı Tutu...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar