CHP Genel Sekreteri Hancıoğlu Basın Mensuplarının Sorularını Beğenmedi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP Genel Sekreteri Hancıoğlu, Seçim Yenilgisinin Faturasını Kaymakam ve Valilere Kesti

Aksaray CHP İl örgütünü ziyaret eden CHP Genel Sekreteri Neslihan Hancıoğlu, CHP Aksaray İl binasında yaptığı basın açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Basın mensuplarının CHP içindeki "değişim" tartışmaları ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim yenilgisine dair sorularına net bir yanıt vermeyen Hancıoğlu, yenilginin faturasını da muhalefete değil vali, kaymakam ve belediye başkanlarına kesti. 

 

"Seçimi Kazanamadık Ama Gündemimiz Hayat Pahalılığı"

Bir basın mensubunun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığından dolayı seçimin kaybedildiğini, parti içerisinde yenilenme hareketlerinin önünün kesildiğini, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 23 Temmuz'da CHP içerisindeki oylamayı 31'e 29 kaybettiğini ve kendi Parti Meclisi'nden bile güven alamadığını dile getirerek, bu durum karşısında Kılıçdaroğlu'nun yerel seçimlerde nasıl başarı elde edebileceği sorusuna yanıt veren Hancıoğlu, böyle bir oylama olmadığını belirterek, "Yanlış bilgi edinmişsiniz. Evet bir seçim kaybettik, önümüzde yeni bir seçim var. Biz Genel seçimlere çok iyi bir hazırlık yapmıştık, kazanamadık. Ama gündemimiz bu değil, gündemimiz hayat pahalılığı" diyerek yanıt verdi.

 

Genel Seçimin Faturasını Vali, Kaymakam ve Belediye Başkanlarına Kesti

Vatandaşın CHP'ye oy vermemesinin nedeni olarak kamu kaynaklarının iktidar tarafından kullanılmasını gösteren Hancıoğlu, genel seçimleri kaybetmelerinin en büyük nedenini kaymakamlara, valilere ve belediye başkanlarına bağladı.

Mevcut iktidarın seçim öncesi tüm kaynakları seferber ettiğini ve kamu kuruluşları ile ortak hareket ettiğini iddia eden Neslihan Hancıoğlu, "2019 yerel seçimlerinde de aynısı olmuştu. Kimse bize şans tanımamıştı ama yerel seçimlerdeki başarımız ortada" diyerek, 2024 yerel seçimlerini de kazanacakları iddiasında bulundu.

 

"Gündemimiz CHP'nin Örgütsel ya da Yapısal Sorunu Değil"

CHP'de bir kongre sürecinin devam ettiğini de söyleyen Genel Sekreter Hancıoğlu, seçimi kaybetmenin vermiş olduğu refleksten dolayı birçok insanın konuştuğunu söyleyerek, "Burada basın da soru sormuyor. Basın olmadık yorum yapıyor. Gündemimiz Cumhuriyet Halk Partisi'nin örgütsel ya da yapısal sorunu değil. Önümüzde bir kongre süreci var, kurultaya gidiyoruz" dedi.

 

CHP'de Yaşanan Tartışmaları ve Kılıçdaroğlu Sorularını Es Geçti

"Vatandaş CHP'de neler olduğunu düşünmüyor sadece açlığını biliyor" yorumunu yapan Hancıoğlu, gazetecilerin CHP'de yaşanan süreç ve Kılıçdaroğlu ile ilgili soruları geçiştirerek, "Merak etmeyin, inşallah daha iyi günler göreceğiz. Mutlaka değişim olacak ülkemiz adına" açıklamasında bulundu. Haber : Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İlk Hazırlık Maçını KaybettiÖnceki Haber

İlk Hazırlık Maçını Kaybetti

CHP Genel Sekreteri Neslihan Hancıoğlu: İktidar Vatandaşından Haraç KesiyorSonraki Haber

CHP Genel Sekreteri Neslihan Hancıoğlu:...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar