<p>Niğde’de olan ve Aksaray’ı da etkileyen 5,1 şiddetindeki depremin ardından CHP Aksaray İl Örgütü, depremde zarar gören Akçakent ve Gözlükuyu ilçelerini ziyaret etti. Depremde maddi zarar gördükleri tespit edilen ilçelerde vatandaşların tedirginliklerini kendilerine anlattığını ifade eden CHP İl Örgütü temsilcileri “Hasarları yerinde görerek depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi ilettik ve taleplerini dinledik.</p>
“Aksaray’ın Soruları Var”
Bu bölgedeki vatandaşlarımız gerçekleşen doğal afetlerden dolayı tedirginliklerini dile getirdiler. Vatandaşlarımızın huzur ve sükûnet içinde yaşamlarını idame edebilmeleri için devlet yetkililerimizin bu ve bundan sonraki doğal afetlere karşı üstlerine düşen görev ve vazifelerini yerine getirmelerini ve bu konuların takipçileri olmalarını rica ediyorlar” açıklamasında bulundu.
CHP Merkez İlçe Başkanı Esen Uz Sökmen de konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada “Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanlığı olarak, yetkili makamlara kıymetli hemşerilerimiz adına bazı sorular yöneltmek istiyoruz” dedi. Sökmen acil kurtarma alanlarından, kamu kurumlarının planlamalarına kadar pek çok alandan yönelttiği sorulara yanıt beklediğini belirterek “
Aksaraylı hemşerilerimizin güvenliği için yapılması elzem olan bu konularla ilgili çalışmalar konusunda tüm kamuoyuna bilgi verilmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.
CHP’den Deprem Soruları
1- Aksaray’daki mevcut bina, okul, hastane, sanayi tesisi gibi yapıların, deprem güvenliklerinin belirlenmesi ve gerekenlerin güçlendirilmesi, alt yapıların hasar görebilirliği ile ilgili bir planlama yapıldı mı?
2-Yapılması planlanan fakat bir türlü tamamlanamayan Zincirli, Hamidiye, Eski Yağ Pazarı vb. yerlerdeki kentsel dönüşüm nasıl bir sistemle yapılacak ve ne zaman tamamlanacak?
3-İmar komisyonlarında yapılması planlanan kat artışları, deprem risk analizi yapılarak mı uygulanıyor yoksa bölgesel ticari ihtiyaçlar gözetilerek mi?
-İlimizde deprem ve oluşabilecek diğer doğal afetler için, imar komisyonlarına da alt yapı oluşturacak, jeolojik harita oluşturma gibi bir fizibilite çalışması var mı?
-İlimizde gerekli fiziksel şartlara sahip, acil toplanma alanlarımız var mıdır? Varsa sayısı kaçtır, nerelerdir? Yoksa yeni toplanma alanı yapılabilecek yerler için tespit çalışması yapılıyor mu?
-Olası bir deprem sonrası için, içinde sağlık, belediye, AFAD birimlerinin de olduğu bir kurul oluşturuldu mu? İhtiyaç halinde yeterli sağlık personelimiz ve hasta bakım ekipmanlarımız mevcut mudur?
- Olası bir depremde doğalgaz boru hatlarında ya da bina giriş bağlantılarında oluşabilecek hasarlara karşı bir tedbir planı oluşturulmuş mudur?
-Olası bir deprem anında ve sonrasında yapılması gerekenler konusunda halkımızı bilgilendirmek maksadıyla yapılan çalışmalar var mıdır? Haber Merkezi
Yorum Yazın