Bu Lokanta Aksaray’ın Şifa Deposu 

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Babadan oğula 20 yılı aşkındır lokanta işletmecisi olan Mehmet Doğan, ailesiyle birlikte işlettiği Hacı Hasanlı Mahallesi'ndeki Antepli Hasan Usta Lokantası ile adeta şifa dağıtıyor.

 Genelde soğuk aylarda sık sık tüketilmesi önerilen ve hastalıklara karşı koruyan çorbaların başında yer alan kelle paça, damar, tavuk suyu, çürük gibi isimler ile servis edilen ve yapımı yaklaşık 12 saat süren şifa deposu çorbaları içmek için vatandaşlar sabahın erken saatlerinde bu lokantaya geliyor.

“Her Kelle Paça ve Sakatat Ürünü Her Noktadan Alınmaz”

20 yılı aşkındır bu mesleği yaptığını söyleyen Mehmet Doğan, “Halk arasında sakatat ürünlerinden yapılan çorbalar olarak da bilinen kelle paça, işkembe çorbalarımızın yapımı yaklaşık 12 saat sürmekte. Bu ürünlerin tüketilmesi konusunda önceden insanlarımızın ön yargıları vardı. Fakat şimdi eskisi gibi değil, entegre tesislerimiz gayet hijyenik. Her kelle paça ve sakatat ürünü her noktadan alınmaz. Bizler özellikle Aksaray'da bu konuda çok iyi olan tesislerden aldığımız ürünlerimizi buraya getiriyoruz, birçok işlemden geçiriyoruz. 12 saatlik bir emek sonucunda tertemiz hijyenik bir şekilde şifa deposu çorbalarımızı hazırlıyoruz” açıklamasını yaptı.

“Sporcular, Kemik Kırıkları Olanlar ve İlik Problemleri Yaşayanlar İçin Şifa Deposu”

Bu tür çorbaların doktorlar tarafından tavsiye edildiğini ve müşterilerinin büyük kısmının da doktorlardan oluştuğunu söyleyen Usta Mehmet Doğan, “Kolajen başta olmak üzere kanser ve gribal enfeksiyonlara birebir faydalı olan bu çorbalarımız, içerisinde bulunan pek çok faydalı vitamin ve mineraller sayesinde hastalıklara karşı korurken aynı zamanda tedavi etkisi de göstermektedir. Erken yaşta spora başlayan çocukların gelişimi için faydalı olduğu düşünülen bu çorbalar, sporcular ve kemik kırıkları olanlar ve ilik problemleri yaşayanlar içinde şifa deposu” sözlerini kullandı.

Ortopedi ve fizik tedavi uzmanlarının da bu tür çorbaları sıkça önerdiğini söyleyen Doğan, “Ortopedi uzmanları ve fizik tedaviciler özellikle belli yaştaki hastalara bu çorbaları tüketmeleri konusunda da telkinlerde bulunurlar. Genelde kış aylarında daha çok tüketilen çorbalarımız sağlık dağıtıyor” açıklamasında bulundu. Özel Haber: Kemal Onur Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çiftçilere Teorik Ve Uygulamalı Bilgilendirme YapıldıÖnceki Haber

Çiftçilere Teorik Ve Uygulamalı Bilgilen...

Vantilatör, Klimanın Tahtını SalladıSonraki Haber

Vantilatör, Klimanın Tahtını Salladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar