Bu Bayram Buruk Geçecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bu Bayram Buruk Geçecek
<p><strong>&ldquo;Nerede O Eski Bayramlar&rdquo; S&ouml;z&uuml; Bu Bayram Ger&ccedil;ek Oldu&nbsp;</strong></p><p>Koronavir&uuml;s ile m&uuml;cadele s&uuml;recinde &ouml;nemli bir eşik olarak g&ouml;r&uuml;len Ramazan Bayramı&lsquo;nda, T&uuml;rkiye bayramı evde karşılıyor ve dijital platformlarda bayramlaşıyor.</p>

Bu yıl koronavirus salgını gölgesinde buruk geçen Ramazan Bayram’ın da sokağa çıkma yasağı ilan edildi.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bakanlar Kurulu sonrası Koronavirüs salgını nedeniyle Ramazan Bayramı'nda 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağı açıklamasından sonra bayramlaşma  merasimleri dijital ortama taşındı. Hani  eskiler “Nerede o eski bayramlar” derdi ya biz de genç, çocuk demeden “Nerede o eski bayramlar” özlemi içerisinde bayramı karşıladık. 

Bayram ve yasak öncesi alıverişlerini yapan vatandaşlar Bayram’ın evde bayram havasında kutlanması için ise hazırlıklarını tamamladı. 

Koca “Bayram Günlerinde Tedbirlere Uyarsak Sonrasında Daha Özgür Olabiliriz"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) mücadelesine ilişkin sürecin  seferberlik içinde gerçekleştiğini ve tedbirlerin toplum tarafından kabul gördüğünün altını çizerek, Ramazan Bayramı'nda alınan tedbirlere ilişkin önemli uyarılarda bulundu. 

Bu süreçte atılan ve mücadelenin anahtarı olan adımın, salgının etkisinden korunmak için evlere çekilmek olduğuna dikkat çeken Koca, “Bayramı çok dikkatli geçirmeliyiz. Bayram günleri virüsün yeniden yayılma günleri olmamalı. Bu bayramı, eski bayramlar gibi kutlarsak hastalığın tırmanışa geçtiği günlere dönebiliriz. Bütün toplumdan istenildiği gibi evimizde kalalım. Bayram kutlamalarını ziyaretlere giderek yapmayalım. Anne babalarımıza, büyüklerimize hassasiyetimiz tehlikeli bir yakınlık olmasın. Onlar için en güzel sözleri düşünüp, arayalım. Kalbin kurduğu cümle, bir annenin elini öpmekten daha büyük yakınlık kurar” diye konuştu.

Bayram’dan Sonraya Özgürlük Müjdesi

Bayramdan sonraki günlerin daha özgür olacağını dile getiren Koca, “Evlerimiz riske karşı bize bir güvence ortamı olmaya devam edecek ama tedbirlere uyarak yaşayacağımız daha geniş bir sosyal hayatımız olacak. Özgürlüğümüzü, hareket serbestimizi tedbirler garanti altına alacak” ifadelerini kullandı. Bakan Koca, koronavirüsle mücadelenin ikinci dönemindeki bu hayat tarzına “kontrollü sosyal hayat” denildiğini belirterek, kontrollü sosyal hayatın herkesin katkısı ve çabasıyla ısrarlı dikkatiyle kurulabileceğini ve serbestlik sağlayabileceğini söyledi. Bakan Koca, "Risk hala dolaşımdadır. Yeni hasta sayısının azalması güvence değildir. Sokağa maskesiz çıkılmamalı, sosyal mesafe kuralına uyulmalıdır" uyarısında bulundu.

Salgın Nedeniyle Bayram Namazı Kılınmayacak

Diyanet,  bir açıklama yayınlayarak, Koronavirüs salgını nedeniyle camilerde bayram namazı kılınmayacağını bildirdi. Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından yapılan açıklamada, "Bu yıl maalesef milletçe büyük mücadele verdiğimiz Covid-19 salgını sebebiyle camilerimizde bayram namazı kılınamayacaktır" denildi.

Huzur Evleri İzole Edildi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Ramazan Bayramı’nda, Covid-19 salgını nedeniyle huzurevlerine ziyaretçi kabul edilmeyeceğini belirterek, çiçek veya hediye de gönderilmemesini istedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada; "Bakanlık olarak huzurevleri, yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezleri ile engellilerin kaldığı bakım merkezlerinde, Covid-19 salgını sürecinde, yaşlılarımızın ve engellilerimizin sağlığının korumak için sıkı önlemler uygulamaktayız. Kuruluşlarımıza ziyaret yasağı bulunmakta ve personelimizin giriş çıkışları da gerekli sağlık taramaları yapılarak gerçekleştirilmektedir. Bu nedenle, Ramazan Bayramı dolayısıyla huzurevleri ile engelli bakım merkezlerine yönelik ziyaret talepleri kabul edilmeyecektir” ifadelerine yer verdi. 

“Huzurevleri, Bayram’da Dijital Ziyaretlere Açık”

“Kuruluşlara, virüs taşıma ihtimali nedeniyle her türlü ürün girişi bir risk teşkil etmektedir” hatırlatmasında bulunan Bakanlık “Bundan ötürü kuruluşlarımıza hediye ve çiçek de gönderilmemesi gerekmektedir. Büyüklerimizin yakınlarının ve ailelerinin belirlenen kurallara gereken özeni göstereceğine inanıyor, milletimizin kuruluşlarımızda kalan yaşlılarımızı ve yakınlarını dijital ortamda görüntülü arayarak sürece destek vereceğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

“Kurallara Uyulmazsa Tedbirler Artabilir”

Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun değerlendirmeleriyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan normalleşme planı çerçevesinde alınan kararlara ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan uyarı geldi. Cumhurbaşkanı  Erdoğan, "İnsanlarımıza kurallara riayet noktasında güveniyoruz aksi takdirde tedbirleri yeniden sıkılaştırmak zorunda kalabiliriz" dedi.

“Salgının seyrinde olumsuz yönde gelişme olursa bazı tedbirleri çok daha sert şekilde yeniden uygulamak durumunda kalabiliriz” diyen Erdoğan “Vatandaşlarımızdan kendi sağlığı ve ekonomi çarkları dönmesi için belirlenen kurallara uyulmasını tekrar tekrar rica ediyorum. Tek bir ihmalin dahi ağır sonuçlar ortaya çıkartabildiği bu süreci kendimizin ve evlatlarımızın güvenli geleceği için hep birlikte sahiplenmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Valilik Resmen Açıkladı! Ramazan'da Toplu Bayramlaşma Yasaklandı 

Aksaray Valiliği  İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Vali Ali Mantı başkanlığında olağanüstü toplanarak, Koronavirüs tedbirleri ile ilgili Hıfzıssıhha kurul kararlarını  madde madde açıkladı. Kamuoyuna yapılan yazılı açıklamada: Aksaray'da yeni tip Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında, toplu bayramlaşma yasaklandı. Valilikten yapılan açıklamada, bayramlaşmanın vatandaşlara telefon ve diğer iletişim araçlarıyla yapılması önerildi. 

“Tüm Tedbirler Alındı”

Valilikten yapılan açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararları hakkında bilgi verildi. Ramazan Bayramı'nda bayramlaşmanın vatandaşlara telefon ve diğer iletişim araçlarıyla yapılması önerilen açıklamada, "Sokağa çıkma kısıtlamasının günlük hayata etkisini en az düzeyde tutmak amacıyla tüm tedbirler alınmıştır" ifadelerine yer verildi. Haber: Dilek Eyüboğlu

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bayındır Memur Sen’den Bayram KutlamasıÖnceki Haber

Bayındır Memur Sen’den Bayram Kutlaması...

Konya Yolunda Can PazarıSonraki Haber

Konya Yolunda Can Pazarı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar