BİK'ten, Basını Sevindirecek Haber: Yüzde 100 Zam

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BİK'ten, Basını Sevindirecek Haber: Yüzde 100 Zam
Basın İlan Kurumu Genel Kurulu, resmi ilan fiyat tarifesinde yeniliğe gitti. Alınan kararla birlikte kurulda resmi ilan ücretlerine yüzde 70-100 oranında zam kararı alındı. Karar, Cumhurbaşkanlığı onayına gönderilecek.

Basın İlan Kurumu 32. Dönem 4. Genel Kurul Toplantısı 29 Kasım-1 Aralık 2023 tarihleri arasında İstanbul’da yapıldı. Toplantının son oturumunda, Yönetim Kurulunun Genel Kurula teklif olarak sunduğu maddeler üzerine konuşuldu. Yapılan görüşmeler sonrasında raporların okunmasıyla oylama yapıldı. Ülke genelinde 863 gazete ve 392 internet sitesinin yayıncılık hayatını devam ettirmesinde büyük öneme sahip olan resmi ilanların yayım ücretlerine yapılacak zam oranı karara bağlandı.

Resmi İlan Ücretlerine Yüzde 70-100 Arasında Zam

Resmi ilan fiyat tarifesinin fiili satışı 50 bin adedin altında olan gazeteler ve 1, 2, 3, 4 ve 5. Kategoride yer alan internet haber siteleri için yüzde 100 artış yapılarak 70 lira olan ilan tarifesi 140 liraya yükseltildi. Fiili satışı 50 bini aşkın olan gazeteler ve genel kategorideki internet haber siteleri için resmi ilan ücreti ise yüzde 70 artışla 100 liradan 170 liraya çıkarıldı. Cumhurbaşkanlığının uygun görmesinin ardından Resmi Gazete'de yayımlanması ile birlikte teklif yürürlüğe girecek.

 

Gazetelerin Asgari Satış Tarifesi Artırıldı

Gazetelerin asgari satış fiyatları da yeniden düzenlendi. Yapılan değişiklikle birlikte yerel ve bölgesel gazetelerin asgari satış fiyatı 1,5 liradan 4 liraya, yaygın gazetelerin satışları ise 2 liradan 6 liraya yükseltildi.

 

BİK Analitik, Bağımsız Kuruluş Tarafından Denetlenecek

İnternet haber sitelerinin ziyaretçi trafiklerini ölçümleyen BİK Analitik sistemi de Genel Kurul'da konuşuldu. Alınan kararla birlikte internet haber sitelerinin, BİK Analitik'in çalışması için gerekli tedbirleri almaları zorunlu kılındı. BİK Analitik'in, Türkiye Denetim Standartları’na göre Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu tarafından yetkilendirilen bir bağımsız denetim kuruluşunca yılda bir defa denetlenmesine de karar verildi.

 

Basına Verilen Kredilerin Faiz Oranlarında Düzenleme Yetkisi

Yapılan görüşmelerde Basın İlan Kurumu Yönetmeliği'nin 106. maddesinde de değişiklik yapıldı. Basın kuruluşlarına verilen kredi faiz oranlarının MB PPK'nın belirlediği faiz oranını aşmayacak şekilde yıl içinde yeniden düzenlenmesine ilişkin Yönetim Kurulu'na yetki verildi. Genel Kurul, 22-24 Şubat 2024'te bir kez daha toplanma kararı aldı. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tartışma Kanlı Bitti: 1 Ölü 1 YaralıÖnceki Haber

Tartışma Kanlı Bitti: 1 Ölü 1 Yaralı

"Vahşi Saldırganlığa Sağlanan Açık ve Gizli Destekleri En Ağır Şekilde Kınıyoruz"Sonraki Haber

"Vahşi Saldırganlığa Sağlanan Açık ve Gi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar