Bedir Muhtar Cami ve Külliyesi Cuma Namazı İle İbadete Açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bedir Muhtar Cami ve Külliyesi Cuma Namazı İle İbadete Açıldı
Cuma namazıyla birlikte projesi tamamlanan Bedir Muhtar Cami ve Külliyesi hizmete açıldı. Belediye Başkanı Evren Dinçer, "Bu mahallemizin sosyal dokusuna fayda sağlayacağını düşünüyoruz" diyerek, yeni yapının hayırlara vesile olmasını diledi.

2020'de yapılmaya başlanan Bedir Muhtar Cami ve Külliyesi, Cuma namazıyla birlikte hizmete açıldı. Külliye açılışında Aksaray İl Müftüsü Veysel Işıldar dua ederken, yapılan mescit ve ibadethanelerin büyük öneme sahip olduğunu söyledi.

 

Aynı Anda 1000 Kişi İbadet Edebilecek

Bedir Muhtar Cami ve Külliyesi açılışına Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, AK Parti İl Başkanı Hamza Aktürk, il Müdürleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve Bedir Muhtar Mahallesi ve çevre mahallerden gelen vatandaşlar katılım gösterdi.

Modern bir mimariye sahip olan Bedir Muhtar Cami ve Külliyesi, aynı anda 1000 kişinin ibadetini gerçekleştirmesine olanak tanıyacak kadar geniş kapasiteye sahip.

 

"Bedir Muhtar Büyüğümüzün Hatırasına ve Ruhuna İsabet Eden Bir Yatırım Oldu"

Açılış töreni sonrasında açıklamalarda bulunan Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, "Bedir Muhtar Camimizi açtık. Aksaray’ımıza yakışan güzel bir cami oldu. Cenabı Allah’ın Kuranı Kerimde buyurduğu üzere mescitleri, camileri imar etmenin, ibadethaneleri korumanın ve bakımlarını yapmanın büyük bir feyz olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla Bedir Muhtar büyüğümüzün hatırasına ve ruhuna isabet eden bir yatırım oldu. Maneviyatı yüksek ve anlamlı. Sadece cami değil külliye kültürü burada yaşatılacak. Bu hizmetinde dolayı Belediye Başkanımız Evren Dinçer Bey olmak üzere ekip arkadaşlarına teşekkür ediyorum" dedi.

 

"Bedir Muhtar Külliye ve Camimiz Güzel Hizmetlere Vesile Olmasını Diliyorum"

Bedri Muhtar Cami ve Külliyesinin Aksaray’a uzun yıllar hizmet vereceğini söyleyen Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer de "Cuma Namazımızı Bedir Muhtar Camimizde eda ederek Bedir Muhtar Cami ve Külliyesini açılışını gerçekleştirdik. Bu külliyemizi, Bedir Muhtar Mahallesi ile çevre mahallelerimizin kullanımına sunduk. Şehrimize hayırlı olsun. Projemiz külliye şeklinde dizayn edildi. İçerisinde ibadet yapabileceğimiz cami ile birlikte taziye evleri ve diğer alanlarıyla bütünleşen bir kompleks. Bu mahallemizin sosyal dokusuna fayda sağlayacağını düşünüyoruz. Külliyemiz, Bedir Muhtar Kabristanlığı içerisinde yer alıyor. Külliyemize Bedir Muhtar büyüğümüzün adını vererek büyük zatımızın ismini kalıcı hale getirdik. Bu Kabristanlıkta metfun bulunan Bedir Muhtar, Hacı Şerif ve ahirete göç edenlere Allah’ta rahmet diliyoruz. Mekanları cennet olsun. Bedir Muhtar Külliye ve Camimiz güzel hizmetlere vesile olmasını diliyorum. Açılışa katılan misafirlerimize teşekkür ediyorum" açıklamasını yaptı. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Aktürk: “Herhangi Bir Aralıkta Değil Her Zaman Yanınızdayız”Önceki Haber

Başkan Aktürk: “Herhangi Bir Aralıkta De...

"Erişilebilirliğin Olduğu Yerde Engel Yoktur"Sonraki Haber

"Erişilebilirliğin Olduğu Yerde Engel Yo...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar