Bayraktar: “Türkiye’de Artık ‘Biz Yapamayız’ Duygusu Ortadan Kalktı”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bayraktar: “Türkiye’de Artık ‘Biz Yapamayız’ Duygusu Ortadan Kalktı”
TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST 2024 Roket Yarışması’nı yerinde izleyerek, “Türkiye’de artık ‘Biz yapamayız’ duygusu ortadan kalktı” ifadelerini kullandı. 

 TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali çerçevesinde gerçekleştiren Tuz Gölü Hisar Atış Alanı’nda 7 kategoride 80 finalist, ROKETSAN yürütücülüğünde TEKNOFEST 2024 Roket Yarışması’nda karşı karşıya geldi.

“ABD’deki Yarışmalarda Bir Takımımız Dünya Şampiyonu Oldu”

Yarışmaları yerinde takip eden TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, gençlerin roket tasarımı yaparak gökyüzüne fırlattığını belirterek, “ABD'deki yarışmalarda bir takımımız dünya şampiyonu oldu. Bu bir anlamda yarının uzay teknolojilerinde dünyaya damgasını vuracak eserleri Türk mühendislerinin yapacağının müjdesini veriyor” diye konuştu.

“Türkiye’nin Dünyaya Damgasını Vuracak Nice Projesi Var”

Donanımın tek başına yeterli olmadığını ifade eden Bayraktar, “Nice nesillerimiz dünya çapında işler başardı. Yurt dışına gittikleri yerlerde kalmak zorunda kaldılar. Belki vatan sevgisiyle tutuşuyorlardı ama ülkemizde yeterli imkân yoktu. Türkiye'nin dünyaya damgasını vuracak, geleceğin teknolojisini yapacak nice projesi var. Bu çalışmaların hepsi de bu nesillerin yetişmesi için yapılıyor” ifadelerini kullandı.

“Artık ‘Biz Yapamayız’ Duygusu Ortadan Kalktı”

Türkiye’de teknolojik gelişmelerin dalga konusu olduğunu ancak bunun geride kaldığını, artık özgüven kazanıldığını ifade eden Bayraktar, “Artık 'biz yapamayız' duygusu ortadan kalktı. Artık 'biz nasıl yaparız, dünyada nasıl lider oluruz' üzerine tartışmalar dönüyor.

Ülkemizin Milli Uzay Programı açısından bizler de bir girişimle dünyada pek eşine, benzerine rastlanmayacak şekilde küresel konumlama sistemi inşa ediyoruz. Bu sistemler için gerekli finansal kaynağı insansız hava araçlarımızdan elde ettiğimiz gelirle yapıyoruz. İş, beyinlerde ve gönüllerde bitiyor” sözlerini kullandı. Haber: Kemal Onur Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MHP Merkez İlçe Başkanlığına Önemli AtamaÖnceki Haber

MHP Merkez İlçe Başkanlığına Önemli Atam...

İşte Karaman FK Maçında İlk 11’imizSonraki Haber

İşte Karaman FK Maçında İlk 11’imiz

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar