Aksaray'da geleneksel Koç Katım Töreni gerçekleştirildi. Borsa Başkanı Hamit Özkök törende yaptığı konuşmada, "Türkiye'nin en büyük küçükbaş merkezini oluşturmak için gayret içine girdik" dedi.
Tarım ve hayvancılıkta Türkiye'nin önde gelen illerinden biri olan şehrimiz Aksaray'da her yıl geleneksel olarak düzenlenen Koç Katım Töreni gerçekleştirildi. Törene Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Borsa Başkanı Hamit Özkök, Aksaray Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Mahmut Aktürk ve birçok isim katılım gösterdi.
"Bu Tesis 5 Bin Küçükbaş Hayvan Kapasitesine Sahip"
Aksaray'da kaliteli damızlık üretiminin artması için çalıştıklarını söyleyen Borsa Başkanı Hamit Özkök, "Burada, Aksaray'a kaliteli damızlık üretimi adına ve şehrimizin hayvan potansiyeline katkı sağlamak amacıyla Türkiye'nin en büyük küçükbaş merkezini oluşturmak için gayret içine girdik. Bu tesis, 5 bin küçükbaş hayvan kapasitesine sahiptir. Koç katım törenine valimizin verdiği değer ve önem sayesinde bu projeyi kendimiz hazırlayarak Aksaray'a ve bölgemize hizmet etme çabası içinde olacağız. Malya ırkına ait olan koç katım törenimizi gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı.
"Bir Milyona Yakın Küçükbaş Hayvanımız Var"
Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu da Aksaray'ın hayvancılık ve deri sanayisinde daha fazlasını hak ettiğini belirterek, "Aksaray hayvancılıkta önemli şehirlerden birisi, bir milyona yakın küçükbaş hayvanımız var. Aksaray, hem hayvancılık hem de deri organize sanayisini de hak eden bir şehir, bunların da temeli atılıyor. Aksaray, hayvancılıkta, tarımda, sanayide zirveye emin adımlarla çıkmaya devam ediyor. Ziraat Bankası ve Tarım Bakanlığı ile birlikte 'Köyümde Yaşamak İçin Sebebim Var' diye bir proje başlatmıştık, şu an o proje ile birlikte ülkemizde 3. sıraya oturduk" açıklamasını yaptı.
"Bir Planlama Yapılması Gerekiyor"
Aksaray'ın verimli tarım arazisi ve hayvan kalitesi açısından önemli bir il olduğunu, Türkiye'ye kıymetli katkılar sağladığını dile getiren Aksaray Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, "Aksaray, verimli tarım arazileri ve hayvan kalitesiyle ülkemize katkı sağlayan bir ilimizdir. Biz de bu işi daha düzenli yapmak için gayretlerimizi gösteriyoruz. Girdi maliyetlerinin düşürülmesi ve tüketicinin ete ve süte daha kolay ulaşmasının sağlanması gerekmektedir.
Biz çiftçiler ve üreticiler olarak karda, soğukta ve sıcakta üretmeye devam ediyoruz. Devletimiz de ciddi destekler veriyor. Bir planlama yapılması ve ihtiyaç duyulan et ve süt miktarının belirlenmesi gerekiyor. Bugün soğanın 30 TL'ye yükselmesinden dolayı siyaset yapan insanlar var. 5 TL düşmesi üzerine yapılan siyaset de vardır. Soğanın 30 TL'ye çıkması ne kadar yanlışsa, 5 TL'ye inmesi de o kadar yanlıştır. Belli bir alanda belli bir programla üreticinin para kazanması, tüketicinin de kolay ulaşması gerekmektedir" ifadelerine yer verdi. Haber: Kemal Onur Atalay
Yorum Yazın