Başkan Koçaş, Sigorta Dolandırıcılığına Karşı Uyardı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Koçaş, Sigorta Dolandırıcılığına Karşı Uyardı
ATSO Başkanı Koçaş, son zamanlarda yaşanan sigorta acentesi dolandırıcılığı vakalarıyla ilgili olarak vatandaşları uyararak, “Bu tür dolandırıcılık vakalarıyla karşılaşan vatandaşların hemen yetkililere başvurmaları ve gereken adımları atmaları önemlidir” dedi.

 Son zamanlarda Aksaray’da sigorta acentesi dolandırıcılığı vakaları yükselmeye başladı. Geçtiğimiz ay Aksaray'da yaşanan bir olayda, bölgedeki bir sigortacının yüksek miktarlarda prim alarak müşterilerini mağdur ettiği ve daha sonra şehri terk ettiği ortaya çıktı. Bu olayın ardından Oda üyeleri ve mağdur vatandaşlardan gelen yoğun şikayetler üzerine harekete geçildi.

Herhangi Bir Resmi Merciye Kayıtlı Olmadığı Tespit Edildi

Söz konusu şahsın, hiçbir odaya ya da resmi merciye kayıtlı olmadığı anlaşılırken, mağdur vatandaşların şikayetine göre ilgili şahıs, müşterilerinin haberi olmadan trafik sigorta poliçelerini iptal etti, aynı zamanda yarı fiyatına kasko poliçesi düzenledi ve bu poliçeleri de müşterilerin bilgisi olmadan iptal etti.

Büyük İndirimler Yaparak Vatandaşları Mağdur Etti

Aksaray'da faaliyet gösteren diğer sigorta acenteleri arasında kendisini ucuz poliçe kesen bir firma olarak lanse eden şahsın, piyasada dikkat çekici düşük fiyatlarla sigorta poliçeleri sattığı ve bu yolla vatandaşları mağdur ettiği ortaya çıkarken, özellikle trafik sigortası, kasko, konut ve işyeri sigorta poliçelerinde, normal piyasa fiyatlarının neredeyse yarısına kadar indirimler yaparak vatandaşların dikkatini çektiği ve bu şekilde birçok sigorta işlemi gerçekleştirdiği belirlendi.

 “Düzenlenen Sigorta Poliçelerinin E-Devlet Üzerinden Takip Edilebileceği Unutulmamalıdır”

Başkan Koçaş, bu tür dolandırıcılık vakalarının son derece üzücü olduğunu ve vatandaşların mağdur olmamaları için dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayarak, “Sigorta işlemleri için mutlaka vergi kaydı bulunan ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sigorta Müdürlüğünde Acente Levha kaydı olan sigorta acentelerini tercih etmeleri gerekmektedir. Sigorta poliçesinin içeriğini ve acentenin güvenilirliğini dikkatlice incelemeleri önemlidir. Sigorta işlemlerini gerçekleştirecekleri acentenin uzun yıllardır Aksaray'da faaliyet gösteren ve kendini kanıtlamış sigorta acenteleri olmasına özen göstermeleri tavsiye edilir. Düzenlenen sigorta poliçelerinin e-Devlet üzerinden takip edilebileceği unutulmamalıdır” dedi.

“Hemen Yetkililere Başvurmaları ve Gereken Adımları Atmaları Önemlidir”

Başkan Koçaş ayrıca, vatandaşların kaza sonrası araç değer kaybı gibi konularda kendilerine vekalet isteyen kişilere itibar etmemeleri gerektiğini belirterek, bu durumlarda sigorta acentesine veya avukata başvurulması gerektiğini vurgulayarak, “Bu tür dolandırıcılık vakalarıyla karşılaşan vatandaşların hemen yetkililere başvurmaları ve gereken adımları atmaları önemlidir” sözlerini kullandı. Haber Bülteni

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Muharrem Ayı O Tarihte BaşlıyorÖnceki Haber

Muharrem Ayı O Tarihte Başlıyor

"Lavanta Bahçesi Aksaray’ın Güzelliğine Güzellik Katıyoruz"Sonraki Haber

"Lavanta Bahçesi Aksaray’ın Güzelliğine...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar