Başkan Koçak'tan Çiftçilere Hayati Uyarı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Koçak'tan Çiftçilere Hayati Uyarı
Tarımın başkenti Aksaray’da tarım sezonunun başlamasıyla birlikte Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, çiftçilere reflektör ve tepe lambası kullanımının önemini anlattı. 

 Tarım sezonunun start vermesiyle birlikte çiftçilere, güvenliklerini artırmaları için birtakım bilgilendirmeler yapıldı. Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, üreticilerin reflektör ve tepe lambası kullanmasının büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

“Römorklarda Reflektör ve Uyarıcı Işıklar Mutlaka Kullanılmalı”

Reflektör ve tepe lambası kullanımının hayati öneme sahip olduğunu vurgulayan Başkan Koçak, “Çiftçilerimiz yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte çalışmalarına başladı. Özellikle traktör kullanan çiftçilerimizin iki römorktan fazla takmamaları gerekiyor. Aynı zamanda römorklardaki reflektör ve diğer uyarıcı ışıkları mutlaka kullanmaları gerekmektedir. Hepimizin de bildiği üzere Aksaray, tarımın başkentidir. ‘Reflektör tak, görünür ol’ sloganıyla, bilgilendirdiğimiz çiftçilerimiz uyarıları dikkate alması hayati önem taşımaktadır. İnsan hayatı her şeyden çok daha kıymetlidir” dedi. 

"Görünür Olmaları Hayati Önem Arz Ediyor”

Karayoluna çıkan çiftçileri uyaran Koçak, “Harman, hasat, ekim zamanı geldi. Karayoluna çıkan traktörlerin diğer sürücüler tarafından fark edilmesi gerekmektedir. Bu nedenle de kurallara uyulması çok önemli. Tarım sezonunun başlamasıyla çok sayıda traktör ve iş makinası yollarda. Görünür olmaları hayati önem arz ediyor. Her yıl, maalesef çok canlar yanıyor. Hemşehrilerimizin sağlığı için, bir can daha yaşasın diye özellikle reflektör kullanımı, kabin kullanımı, tepe ikaz lambası kullanımı, çok sayıda römork kullanılmaması, römorklarda insan taşınmaması gibi konulara özen gösterelim ve dikkat edelim. Tüm çiftçilerimizin hayatı bizler için önemli, can kaybına sebebiyet vermemek için reflektör ve tepe lambası kullanalım” diye konuştu. Haber: Yakup Türk

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Milli Direnişin İlk Kıvılcımının 105. Yılı, Coşkuyla Kutlandı Önceki Haber

Milli Direnişin İlk Kıvılcımının 105. Yı...

Aksaray Müzesi, Binlerce Esere Ve Birçok Döneme Ev Sahipliği YapıyorSonraki Haber

Aksaray Müzesi, Binlerce Esere Ve Birçok...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar