Başkan Koçak Uyardı! Destek Almak İsteyen Çiftçiler Bunu Unutmasın!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Koçak Uyardı! Destek Almak İsteyen Çiftçiler Bunu Unutmasın!
Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, üreticilere uyarılarda bulunarak, "Üreticiler, ürünleri verdiği yerlerden TMO olsun, özel yer olsun faturalarını alıp unutmadan il, ilçe tarım müdürlüklerine verirlerse desteğini almış olurlar" dedi.

Başkan Koçak, üreticiler için büyük önem arz eden destekler konusunda uyarıda bulundu. Üreticilerin kendi işini kendisinin takip etmesi gerektiğini söyleyen Koçak, zamanında yapılması gereken işlemlerin yapılmamasından dolayı birçok üreticinin desteklerden faydalanamadığını söyledi. 

 

Desteklerden Faydalanmak İsteyen Üreticiler Dikkat Etmeli

Üreticilerin, ürünlerini verdikleri yerlerden ne olursa olsun fatura almayı unutmaması gerektiğini söyleyen Başkan Koçak, "Bu konular hassas, çiftçilerimiz dikkate almalı. Çiftçilerimizin şunu bilmesi lazım; kendi işlerini kendileri takip etmeli. Biz Ziraat Odası olarak bir şey kanunlaştığında sosyal medya hesaplarımızda paylaşıyoruz, mesaj atıyoruz. Ama çiftçilerimiz unutuyor, son güne bırakıyor. Böylece bu tarz desteklemelerden yararlanamıyorlar ve mağdur oluyorlar. Üreticilerimiz, dediğimiz gibi ilk çıktığı günden itibaren takip ederlerse hiçbir şekilde mağdur olmaz. Fatura farkı da en kısa zamanda yatarsa Aksaray üreticisi de en kısa zamanda 1 lira olsun, 50 kuruş destek olsun alıp bir nebze olsun mazot borcunu öder, gübre borcunu öder" dedi.

 

"Tüm Emeklilere 5 Bin TL Verilmesi Gerektiğini İzah Ettik, Cumhurbaşkanımız Müjde Verdi"

Başkan Koçak, ilk olarak çalışmayan emeklilere verilecek olan 5 bin TL ikramiyenin daha sonra çalışan emekliler için de verilmesi kararını da değerlendirerek, "Türkiye Cumhuriyeti'nin yeni yüzyılına girdiğimizde sayın Cumhurbaşkanımız tüm emeklilere 5000 TL verileceğini söylemişti. Daha sonra bu kanunlaşınca çalışanlara verilmedi. Biz özellikle çiftçilerimizin hakkını arayarak Türkiye Ziraat Odalar Genel Başkanımız Şemsi Bayraktar ile Ziraat Odası Başkanları olarak Meclis'e gittik, milletvekillerini ziyaret ettik. 5 bin TL ödemeyi tüm çiftçilerin alması gerektiğini izah ettik. Cumhurbaşkanımız tekrar müjde verdi ve tüm çalışanlara 5000 TL verileceğini söyledi. Ben öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımıza, sonra Türkiye Ziraat Odaları Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'a ve milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımız, tüm emeklilerin 5 bin TL alacağını, çalışmaların başladığını, emekli olan hiçbir vatandaşımızın mağdur olmayacağını söyledi. Bu da emeklileri bir nebze olsa da mutlu etti. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Haber: Kemal Onur Atalay

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Dinçer: “Amacımız Sağlıklı Yaşayan, Sağlıklı Düşünen Gençler Yetiştirmek”Önceki Haber

Başkan Dinçer: “Amacımız Sağlıklı Yaşaya...

Milletvekili Yaldır, Bakan Uraloğlu'na: Siz Yapamıyorsanız Bırakın Aksaraylı Babayiğitler YaparSonraki Haber

Milletvekili Yaldır, Bakan Uraloğlu'na:...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar