Başkan Kayan: “Çiğ Sütün İçerik Ve Kalitesinden Taviz Verilmeyecek”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Kayan: “Çiğ Sütün İçerik Ve Kalitesinden Taviz Verilmeyecek”
ADSYB Başkanı Bekir Kayan, çiğ süt üreticisini yakından ilgilendiren açıklamalarda bulunarak, çiğ süt piyasası için yeni alınan kararları açıkladı.

 

Başkan Kayan, başlatılan inceleme sonrasında Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan ve İl Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Gümen, süt birliklerinin temsilcileri, üretici sanayiciler ve market yöneticileri ile bir araya gelerek 'süt sektör değerlendirme' toplantısı yaptıklarını ifade ederek, önemli kararlar alındığını söyledi.

Aksaray Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği Başkanı Bekir Kayan, çiğ süt piyasasına yönelik başlatılan incelemenin ardından alınan yeni kararlara ilişkin açıklamalarda bulundu. 

“Çiğ Sütün İçerik ve Kalitesinden Taviz Verilmeyecek”

Toplantıda alınan kararlar doğrultusunda çiğ sütün içerik ve kalitesinden taviz verilmeyeceğini söyleyen Başkan Kayan, çiğ süt sözleşme şartlarının yerine getirilip getirilmediği yakından takip edileceğini söyleyerek, “Toplantıda aldığımız kararlar doğrultusunda, çiğ sütün içerik ve kalitesinden kesinlikle taviz verilmeyecek. Çiğ süt sözleşme şartlarının yerine getirilip getirilmediği yakından takip edilecek. Tereyağı ve krema ithalatı durdurulacak.

Ulusal Süt Konseyi referans fiyatı çerçevesinde tanımı yapılan (%3,6 yağ, % 3,2 protein) çiğ sütün içerik ve kalitesinden taviz verilmeyecek. Bu değerlerin üzerindeki içerikler artı fiyatlanacak, altındaki değerlerde kesinti yapılacak. Her 3 ayda bir Ulusal Süt Konseyi toplanarak piyasa değerlendirmesi ve maliyet analizi yapacak” açıklamasında bulundu.

“Mevzuata Uymayana Yaptırım Uygulanacak”

Çiğ süt regülasyonunun yılsonuna kadar uzatıldığını dile getiren Başkan Kayan, “Regülasyona ihtiyaç duyulan her ilde ihtiyaç miktarınca kota verilecek. Çiğ süt karşılığı yem dayatması ile ilgili Ticaret Bakanlığı da gerekli incelemeleri başlattı. Mevzuata aykırı olan uygulamalar için gerekli yaptırımlar uygulanacak. Geriye dönük çiğ fiyat uygulaması ile ödemelerin geciktirmesine yönelik faturaların incelenmesi amacıyla Ticaret Bakanlığı müfettişleri görevlendirildi ve inceleme başlatıldı” sözlerine yer verdi. Haber: Kemal Onur Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tasarruf Tedbirleri, Kültür Ve Turizm Bakanlığına UğramadıÖnceki Haber

Tasarruf Tedbirleri, Kültür Ve Turizm Ba...

190 Öğrenciye Trafik Eğitimi VerildiSonraki Haber

190 Öğrenciye Trafik Eğitimi Verildi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar