Başkan Karataş: “Atatürk'ü Anmak Kadar Anlamak da Çok Önemlidir”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Karataş: “Atatürk'ü Anmak Kadar Anlamak da Çok Önemlidir”
MHP Aksaray İl Başkanı Burhanettin Karataş, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımlayarak, bu özel günü yad etti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün ardından her sene anma günü düzenlenmeye devam ediyor. 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla, MHP Aksaray İl Başkanı Burhanettin Karataş'tan anma mesajı geldi.

Başkan Karataş, "Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, bağımsızlığımızın mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebedi hayata intikalinin 85'nci yıl dönümünde rahmet, minnet ve özlemle yâd ediyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aziz Türk Milletinin bağrından çıkmış, milleti için, milleti ile birlikte başlattığı büyük bir mücadeleyi zaferle sonuçlandırmış; fikirleriyle, yönetim sanatıyla ve üstün kişiliği ile sadece kendi milleti tarafından değil, tüm dünya devletleri tarafından da örnek alınan, sevgi ve saygı ile anılan büyük bir deha ve devlet adamı haline gelmiştir" dedi.

 

"Türk Gençliği, Hiçbir Meşru Mücadeleden Asla Taviz Vermeyecektir"

Mustafa Kemal Atatürk'ün eşsiz bir devlet adamı olduğunu dile getiren Karataş, "Atatürk, yeni bir Türk Devleti'nin temellerini atmakla kalmamış; modernleşme ve dönüşüm hamlelerini cesaretle gerçekleştirmiş, Cumhuriyetimizin sonsuza kadar yaşaması için birçok yeniliğe imza atarak gelecek nesillere büyük bir miras bırakmıştır. Atatürk'ün aziz hatırasına sahip çıkmak, O'nun 'En büyük eserim' dediği Cumhuriyetimizi, daha güçlü, daha demokratik, daha kalkınmış hale getirmek; O'nun kendi deyimi ile 'Muasır medeniyet seviyesinin üzerine' çıkarmakla mümkün olacaktır. Bizlere yüklediği sorumluluk ve göstermiş olduğu hedefler asla unutulmayacaktır. Türk Gençliği, onun izinde yürüyerek, Cumhuriyetimizi korumak ve kollamak, vatanına sahip çıkmak adına hiçbir meşru mücadeleden asla taviz vermeyecektir" ifadelerini kullandı.

 

"Atatürk'ü Anmak Kadar Anlamak da Çok Önemlidir"

"Bugün ülkemiz, O'nun işaret ettiği yolda önemli mesafeler almış ve almaya da devam edecektir" açıklamasında bulunan Karataş, "Atatürk'ü anmak kadar anlamak da çok önemlidir. O'nu anlamak, fikirlerini ve düşüncelerini kavramak sözle değil, icraatla mümkündür. 'Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir' diyerek millet iradesinin üzerinde hiçbir güç tanımadığını haykıran Büyük Önderimizin emanet bıraktığı değerleri ilelebet yaşatmak bizlerin en önemli görevidir. Bu duygu ve düşüncelerle; aziz milletimizin gönlünde ölümsüzleşen, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, tüm silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhları şad olsun" açıklamasında bulundu. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Köse: “Yargıtay ve Anayasa Mahkemesi Arasında Yaşanan Karmaşa Kaygı Vericidir”Önceki Haber

Başkan Köse: “Yargıtay ve Anayasa Mahkem...

İntihar Vakası : 1 ÖlüSonraki Haber

İntihar Vakası : 1 Ölü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar