Başkan Dinçer: “Yeni Yılda Amacımız Köklü Yatırımları Şehrimize Kazandırmaktır”’

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Dinçer: “Yeni Yılda Amacımız Köklü Yatırımları Şehrimize Kazandırmaktır”’
Projelerin yapım aşamasından ve tamamlanma sürecine kadar tüm aşamaları tek tek değerlendiren Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, yeni yıl da hedefinin daha köklü yatırımları şehre kazandırmak olduğunu söyledi.

 5 yılda hayata geçirdikleri 125 proje ve yatırımlar hakkında değerlendirmelerde bulunan Başkan Dinçer, Türkiye’de sosyal kültürel etkinlikleri en beğenilen belediyeler arasında yer aldıklarını söyleyerek, Savunma sanayimizin envanterinde bulunan askeri araç ve ekipmanlar ilk kez düzenlediğimiz bilim festivalimiz aracılığı ile sergilendi. Füze savunma sistemiz ‘Hisar’, askeri zırhlı araç ‘Ejder’, yine askeri personel zırhlısı ‘Vuran’ gibi diğer savunma zırhları ve uzay teknolojileri gibi çok sayıda yerli ve milli teknoloji ürünlerimiz sergilendi.

Şehrimizin coğrafi işaretlerle tescillenmiş ürünü olan Hasandağı Üzümünü tüm dünyaya tanıtmak için bu yıl 2’ncisini Kargın köyünde düzenlediğimiz Geleneksel Bağ Bozumu ve Pekmez Festivalimize yüzlerce vatandaşımız katıldı.  Her yaş grubu için birbirinden farklı etkinliklere ev sahipliği yaptığımız kültür sanat etkinliklerini kitap günleri ile birlikte rekora imza attık. Bu yıl 5.’sini düzenlediğimiz kitap günlerimize özellikle gençlerimizin ilgisi çok yoğundu.  Hayata geçirdiğimiz yapısal projelerle şehrimize uzun yıllar hizmet edecek tesisler kurduk ve işletmeye aldık. Hayata geçirdiğimiz bu proje ile şehrimizde ömrünü tamamlayan katı atık depolama tesisinden kaynaklı kötü kokunun önüne geçtik. Tesisimizde günlük 370 ton evsel atık işleme tabi tutulurken ortalama 10 bin konutun enerji ihtiyacını karşılamaya eşdeğer elektrik enerjisi üretiyoruz.  Ayrıca bu tesisimiz bünyesinde güneş enerji santrali kuruyoruz. Atıklardan enerji üreten Aksaray Belediyesi şimdi de aynı tesiste güneş panelleri ile enerji üreterek kapasitesini artırıyor. Geçtiğimiz hafta Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından il geneli “Sıfır Atık Belgesi” almaya hak kazandık. Sıfır Atık Yönetmeliğindeki tüm kriterleri yerine getiren Aksaray Belediyemizin sıfır atık şehri olduğunu tescillenmiş oldu. Hacılar Harmanı Mahallesinde hayata geçirdiğimiz Toplama Ayırma Tesisi (TAT) ile I. Sınıf Atık Getirme Merkezi sayesinde geri dönüşümü mümkün olan kâğıt, metal, cam, plastik gibi atıklar ayrıştırılarak ekonomiye kazandırılıyor. Bu tesisimiz ile atıkları ekonomiye kazandırırken gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmayı arzu ediyoruz.

Hamidiye Mahallesi Kentsel Dönüşümde 22 bin metrekarelik alanda 80 binanın tamamının yıkımını gerçekleştirdik.  Kentsel Dönüşümde; 270 konut bağımsız birim, 178 ticaret bağımsız birim ve 126 ofis bağımsız birim hayata geçirilecek. Şehrimiz için yapılamaz denilen bir projeyi şehrin kalbinde hayata geçirmiş olacağız.  5 yıllık süreç içerisinde yol yapım çalışmalarında toplamda 630 bin ton sıcak asfalt ve 46 bin ton sathi kaplama serimi yapıldı.

Altyapı çalışmaları kapsamında; 236 kilometre içme suyu Şebeke hattı, 15,5 kilometre tatlı su hattı, 164 kilometre kanalizasyon hattı, 33 kilometre yağmur suyu hattı yapıldı. Yeniden yeşil Aksaray sloganı ile şehrimizde yeşil alan varlığımızı artırmaya yönelikte toplam park sayımız 270’e yükseldi. 121 adet parkımızın aydınlatmasını yeniledik. 23 adet parkımıza Basketbol, Futbol ve Voleybol sahaları yaptık. Millet bahçelerine, orta refüjlere ve diğer yeşil alanlara 5 yılda 135 bin adet fidanı toprakla buluşturuldu.  Seçim öncesinde vaat ettiğimiz projelerimizin tamamını hayata geçirerek birçoğunu hizmete aldık. Birçok projemizde de sona yaklaştık. Yakın zaman içerisinde devam eden projelerimizi tamamlayarak yeni projeler üreteceğiz’’ dedi. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ceza Yeme Korkusu İle Sıraya Girdiler Önceki Haber

Ceza Yeme Korkusu İle Sıraya Girdiler 

Başkan Aktürk: “OSB’lerimiz Şehrimize Hayırlı Olsun”Sonraki Haber

Başkan Aktürk: “OSB’lerimiz Şehrimize Ha...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar