Başkan Dinçer: “Şehrimizi Güçlü Altyapı İle Geleceğe Hazırlamaya Devam Edeceğiz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Dinçer: “Şehrimizi Güçlü Altyapı İle Geleceğe Hazırlamaya Devam Edeceğiz”
Aksaray Belediyesi, son 5 yılda altyapı projelerine yaptığı yatırımla birlikte yağışların olumsuz etkilerini ortadan kaldırmayı başardı.

Belediye Başkanı Evren Dinçer ile birlikte şehrin altyapı ve üst yapı yenileme çalışmalarına son 5 yılda ekstra bir mesai harcadı. Mahallelerde asbest boru değişimleri, kanalizasyon hattı yenileme çalışmaları, yeni içme suyu şebeke hatları ve yağmur suyu şebeke hatlarında yenileme çalışması gerçekleştirildi.

 

108 Kilometrelik Boru Değişiminin Yüzde 98'i Tamamlandı

Başkan Dinçer, insan sağlığını tehlikeye sokacak olan 108 kilometrelik asbest boruların, yeni nesil uzun ömürlü polietilen borularla değiştirilmesi için talimat verdi. 2023'te boru değişimlerinin yüzde 98'i gerçekleştirildi. Yapılan değişimlerle birlikte su kesintilerinin önüne geçilirken, yüzde 40 oranında su tasarrufu sağlandı.

 

Su Birikintilerinin Önüne Büyük Ölçüde Geçildi

Yağmur ve kar yağışları sonrasında şehirde su birikintilerini aşmak için yağmur suyu şebeke hattı yapımı da yaygınlaştırıldı. Yağışlar sonrasında vatandaşların talebine göre ilgili noktalara da yağmur suyu şebeke hatlarının yapımı gerçekleştirildi. Son 5 senede yapılan sıkı çalışmalar sonucunda şehrin birçok noktasında ortaya çıkan su birikintisi görüntüleri böylece ortadan kaldırılmış oldu.

 

Hedefler Büyük Oranda Tamamlandı

Öte yandan Aksaray'ın planlı şekilde büyümesi için belediye ekipleri, kanalizasyon eksikliği bulunan mahallelere yeni kanalizasyon hatları ve ızgaralar yerleştirdi. Son 5 senede yapılan çalışmalara ilişkin açıklama yapan Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, hedeflerine büyük oranda eriştiklerini söyleyerek, şehir genelindeki kesintilerin minimum orana düşürüldüğünü söyledi. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Jandarmanın Tespit Ettiği 2 Şahıs, Bakın Neyle YakalandıÖnceki Haber

Jandarmanın Tespit Ettiği 2 Şahıs, Bakın...

ASÜ'de Nitelikli Çalışma Prensibi İçin Önemli ToplantıSonraki Haber

ASÜ'de Nitelikli Çalışma Prensibi İçin Ö...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar