Başkan Dinçer Görev Süresi Bilançosunu Açıkladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Dinçer Görev Süresi Bilançosunu Açıkladı
Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, 4,5 senede yapılan projelere ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, "Şehrimiz için durmadan yorulmadan çalıştık. Çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Evren Dinçer, 4,5 yılda Aksaray'da hayata geçirilen ve devam eden projelere ilişkin değerlendirme yaptı. Aksaray için hiçbir zaman yorulmadan çalışmaya devam edeceklerini belirten Dinçer; Bilim Festivali, Geleneksel Bağbozumu ve Pekmez Festivali, Kitap Günleri, Kentsel Dönüşüm projeleri, Katı Atık Tesisi ve Toplama Ayırma Tesislerinin (TAT), sıcak asfalt, yol yapım çalışmaları, parklar, Millet Bahçeleri ve ağaçlandırma projelerine değindi.

Aksaray'da önemli başarılara imza atan Bilim Merkezinde yapılan ve 3 gün süren Bilim Festivaline 100'ün üzerinde firmanın katıldığını belirten Dinçer, 200 etkinlik çadırında bilimsel çalışmalar icra edildiğini, gençlerin bilime olan ilgisini artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Kültür sanat alanında Bağ Bozumu ve Üzüm Festivali düzenlediklerini, yüzlerce vatandaşın katılım gösterdiğini söyleyen Dinçer, bu kapsamda Kitap Günleri'ne de binlerce insanın ilgi duyduğunu vurguladı. 

 

10 Bin Konutun İhtiyacını Karşılayacak Elektrik Enerjisi Üretiliyor

Yapısal projelere de değinen Başkan Dinçer, Mekanik Ayırma Tesisi, Kompost Ünitesi, 2. Sınıf Düzenli Depolama Sahası, Depo Gazından Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi olmak üzere 4 bölümden oluşan Katı Atık Depolama Tesisi'ne dikkat çekti. Entegre Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi'nin Armutlu köyü mevkiinde 377 dönüm arazi üzerinde yer aldığını söyleyen Dinçer, "Hayata geçirdiğimiz bu proje ile şehrimizde ömrünü tamamlayan katı atık depolama tesisinden kaynaklı kötü kokunun önüne geçtik. Tesisimizde günlük 370 ton evsel atık işleme tabi tutulurken ortalama 10 bin konutun enerji ihtiyacını karşılamaya eşdeğer elektrik enerjisi üretiyoruz" dedi.

 

Aksaray Sıfır Atık Belgesi Almaya Hak Kazandı

Dinçer konuşmasının devamında, Aksaray genelinde "Sıfır Atık Belgesi" almaya hak kazandıklarını, şehrin tescillendiğini belirtti. Öte yandan Hacılar Harmanı Mahallesinde hayata geçirilen Toplama Ayırma Tesisi (TAT) ile I. Sınıf Atık Getirme Merkezi sayesinde geri dönüşümü mümkün olan kâğıt, metal, cam, plastik gibi atıklar ayrıştırılarak ekonomiye kazandırılıyor.

 

"270 Konut, 178 Ticaret Bağımsız Birim, 126 Ofis Bağımsız Birim Hayata Geçirilecek"

Aksaraylıları yakından ilgilendiren kentsel dönüşüme de değinen Dinçer, "Hamidiye Mahallesi Kentsel Dönüşümde 22 bin metrekarelik alanda 80 binanın tamamının yıkımını gerçekleştirdik. Kentsel Dönüşümde; 270 konut bağımsız birim, 178 ticaret bağımsız birim ve 126 ofis bağımsız birim hayata geçirilecek. Şehrimiz için yapılamaz denilen bir projeyi şehrin kalbinde hayata geçirmiş olacağız" dedi.

 

4.5 Yılda 580 Bin Ton Sıcak Asfalt Serimi Yapıldı

Yol yapım çalışmalarıyla ilgili Dinçer'in aktardığına göre, 4,5 senede Aksaray'da 580 bin ton sıcak asfalt serimi yapıldı. Çalışma gerçekleştirilen bölgelerde en az 50 yıl boyunca altyapı sorunu yaşanması beklenmiyor. Altyapı çalışmaları kapsamında 236 kilometre içme suyu şebeke hattı, 15,5 kilometre tatlı su hattı, 164 kilometre kanalizasyon hattı, 33 kilometre yağmur suyu hattı yapıldı.

 

135 Bin Fidan Dikildi

Dinçer'in görev süresi boyunca Aksaray'a, Gülümse Park, Fatih Millet Bahçesi, Şehit Eren Bülbül, Kalanlar Millet Bahçesi, Zafer Millet Bahçesi gibi büyük çaplı olmak üzere 53 adet yeni park yapıldı. Toplam park sayısı 270’e yükseldi. 23 parka basketbol, futbol ve voleybol sahası yapıldı. Millet bahçelerine, orta refüjlere ve diğer yeşil alanlara 135 bin adet fidan dikildi. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İYİ Parti Aksaray İl Başkanlığı, Atatürk Filminde BuluştuÖnceki Haber

İYİ Parti Aksaray İl Başkanlığı, Atatürk...

Huzur ve Güven İçin 4 Şubeden "Şok" DenetimSonraki Haber

Huzur ve Güven İçin 4 Şubeden "Şok" Dene...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar