Başkan Dinçer: "Cam Teras İle Bölgeyi Ziyarete Gelenlere Seyir Zevki Yaşatacağız"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Dinçer: "Cam Teras İle Bölgeyi Ziyarete Gelenlere Seyir Zevki Yaşatacağız"
Aksaray'ın potansiyelini artıracak olan Ihlara Vadisi'nde başlatılan Cam Teras ve Kafeterya projesi çalışmaları sürerken, projeyle ilgili Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, "Kapadokya'nın incisi Ihlara Vadisi'nin turizm değerini artırıyoruz" dedi.

Aksaray'ın turizm gücünü daha da yükseltmek için Aksaray Belediyesi'nin başlattığı, Ihlara Vadisi'nde Cam Teras ve Kafeterya projesi çalışmaları sürüyor. 

Dünyanın ikinci büyük kanyon vadisi olan Ihlara Vadisi, her yıl 1 milyonu aşan yerli ve yabancı turisti ağırlarken, yeni proje ile birlikte vadinin daha güzel ve misafir ağırlama konusunda daha konforlu olması planlanıyor.

 

117 Metre Yüksekliğe İnşa Edilecek 

Vadiden 117 metre yüksekliğe inşa edilecek olan Cam Teras, 10 metrelik açık alanla ziyaretçilerin vadiyi yukardan görmesine olanak tanıyacak. Doğanın güzelliği ve vadinin ihtişamının rahatlıkla görüleceği Cam Teras, aynı zamanda birçok ziyaretçinin fotoğraf çekmesine de olanak tanıyacak. Böylece sosyal medya üzerinden de Ihlara Vadisi'nin tanıtımı artmış olacak.

 

Kafeteryasından Otoparkına Birçok Donanım Eklenecek 

Cam Teras projesi kapsamında bölgeye otopark, mescit, yürüyüş yolu, fotoğraf çekim noktası, amfi tiyatro ve kafeterya da yapılacak. Kafeteryanın çelik montaj işlemlerinin sonuna gelinirken, teras kısmının çelik montaj çalışmaları sürüyor.

 

"Cam Teras ile Bölgeyi Ziyarete Gelenlere Seyir Zevki Yaşatacağız" 

Cam Teras Projesi hakkında konuşan Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, "Dünyanın en büyük kanyonları arasında yer alan, tarihi ve doğal güzellikleri bir arada bulundurması nedeniyle açık hava müzesini andıran Ihlara Vadisi’ne yapacağımız cam teras ile bölgeyi ziyarete gelenlere seyir zevki yaşatacağız. 'Kapadokya'nın İncisi' olarak da adlandırılan vadide cam teras projesinin hayata geçirilmesiyle misafirlerimize manzarayı, kiliseleri ve tarihi mekanları yukardan görme imkânı sunacağız. Şehrimizin tüm potansiyellerini açığa çıkartmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kurumların Dikkatine! Müracaatı Olmayan İnternet Siteleri Bu İlanları YayınlayamazÖnceki Haber

Kurumların Dikkatine! Müracaatı Olmayan...

Helikopterli Denetime 36 Araç ve Sürücü TakıldıSonraki Haber

Helikopterli Denetime 36 Araç ve Sürücü...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar