Başkan Dinçer: Azmi Milli Un Fabrikası Şehrimizin Şeref Madalyası

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Dinçer: Azmi Milli Un Fabrikası Şehrimizin Şeref Madalyası
Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün kurdurduğu Azmi Milli Un Fabrikası, 99 yaşında. Yıldönümünde fabrikanın önemine vurgu yapan Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, "Bu vatanın evlatları için uzun yıllar görevini ifa eden fabrikamız şehrimizin şeref madalyası niteliğinde müze olarak sorumluluğunu sürdürüyor" dedi.

Milletin azmi manasını taşıyan Azmi Milli ismiyle, 99 sene önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Aksaray'da Azmi Milli Un Fabrikası kuruldu. Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk fabrikaları arasında bulunan Azmi Milli, 99 sene geçmesine rağmen hala aynı heybeti ile yerini korurken, makineler de hala çalışıyor. 

Türkiye’nin ilk hidroelektrik santraline sahip, Azmi Milli Un Fabrikası, 1924 yılından 1997 senesine kadar un üretimini sürdürürken, Aksaray Belediyesi tarafından günümüzde müze olarak varlığını sürdürmeye devam ediyor. Fabrikada 1924'ten 1997'ye kadar çalışan personellerin özlük dosyaları da yer alıyor.

 

"Şehrimizin Şeref Madalyası Niteliğinde Müze Olarak Sorumluluğunu Sürdürüyor" 

Fabrikanın kuruluşunun 99. yıl olması münasebetiyle açıklamalarda bulunan Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, "Tarih şehri Aksaray’ımızda Cumhuriyet döneminin en nadide eserlerinden olan Azmi Milli Un Fabrikamız hala ilk günkü heybetiyle ayakta. Bu vatanın evlatları için uzun yıllar görevini ifa eden fabrikamız şehrimizin şeref madalyası niteliğinde müze olarak sorumluluğunu sürdürüyor. Bu milletin azmini, gayretini en iyi gösteren yapılardan biri olan Azmi Milli müzemizi mutlaka herkes görmeli. Bu şiarda tarihi yapılarımıza sahip çıkarak gelecek nesillere taşıma çabamızı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı. Haber Bülteni

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cumhuriyetin Yeni Yüzyılında "100. Yıl Hatıra Ormanı" AçıldıÖnceki Haber

Cumhuriyetin Yeni Yüzyılında "100. Yıl H...

Trafiğe Ehliyetsiz Çıkmanın Bedelini Ağır ÖdediSonraki Haber

Trafiğe Ehliyetsiz Çıkmanın Bedelini Ağı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar