Başkan Belgemen: “Aksaray'da Hiçbir Şey Eskisi Gibi Olmayacak”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray İYİ Parti Teşkilatı, bir ilke imza atarak 90 kişilik yeni yönetim kurulu kadrosunu Aksaray kamuoyuna tanıttı.

Aksaray İYİ Parti Teşkilatı, Aksaray'da 90 kişilik yeni yönetim kurulu kadrosunu açıkladı. İYİ Parti'nin kuruluşunun 6. yıldönümü olması münasebetiyle programda pasta kesimi yapılırken, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Buğra Kavuncu da bu etkinliğe WhatsApp üzerinden katılım göstererek kısa bir konuşma yaptı.

İYİ Parti Aksaray İl Başkanı Sercan Belgemen ve İYİ Parti Milletvekili Turan Yaldır'ın yoğun çabasıyla belirlenen 90 kişilik kadro tanıtılırken, Başkan Belgemen de toplumun her kesiminden başarılı olmuş isimleri kadroya dahil ettiklerini vurguladı.

 

Belgemen, "Aksaray'da hiçbir şey eskisi gibi olmayacak İYİ ve cesur insanlarla oluşturduğumuz il yönetimimiz ve milletvekilimiz ile Aksaray'ın bütün sorunları çözülene kadar yüksek sesle sağır sultan duyana kadar söylemekten çekinmeyeceğimiz güçlü bir muhalefet var" dedi.

İYİ Parti İl Başkanı Sercan Belgemen, yönetim kurulu üyelerinin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Aksaray'da il başkanlığı görevini devralmasının ardından en iyi olanı yapmak için hiç vakit kaybetmeden çalışmaya başladıklarını, yönetim kadrosunu oluştururken samimiyetle, azimle ve inançla çalıştıklarını ifade ederek, "Sayın Genel Başkanımıza, partimize ve kendimize olan güvenimizi anlattık. Bütün bu hassasiyetlerimizi bizimle paylaşacak, iyi ve cesur dava arkadaşları aradığımızı, partimize Aksaray’da zafer kazandıracak iradeye ve imana sahip bir yönetici kadrosu arzuladığımızı ifade ettik. Aksaray’ımıza yakışır, en iyi ve en güçlü ekibi oluşturmak için ince eledik, sık dokuduk. Nihayet çalışmalarımız meyvesini verdi ve şükürler olsun ki Cenabı Hak, bizleri; her biriyle bir arada olmaktan gurur duyduğum, şehrimizin örnek şahsiyetlerinden oluşan Yönetim Kurulumuzu kamuoyuna takdim edeceğimiz bu kutlu güne kavuşturdu" dedi.

 

"Aksaray Siyasetinde Kartlar Yeniden Karılacaktır"

Parti teşkilatı ve Aksaray için çok önemli bir dönüm noktası olacağını söyleyen Belgemen, "Bugünden sonra, Aksaray siyasetinde kartlar yeniden karılacaktır. Bugün burada bulunan yönetim kadromuz, gelecek dönemde Aksaray siyasetine yön verecektir. İktidarı ve muhalefetiyle hemşerilerimizin oylarına talip olan, Aksaray’da siyaset yapan herkes, İYİ Parti’nin gücünü ve etkisini dikkate almak, adımlarını ona göre atmak zorunda kalacaktır. Bu kutlu gün; Aksaray’ı bilmeyen, yıllardır şehrimizin sorunlarını görmezden gelen, hemşehrilerimizin talep ve şikâyetlerine kulak asmayan; çiftçimizi, sanayicimizi, esnafımızı ve gençlerimizi çaresizliğe terk eden AKP’li yöneticiler için de, sonun başlangıcı olacaktır" ifadelerini kullandı.

 

"Aksaraylıları Boş Vaatlerle Oyalayanlar ya Vaatlerini Yerine Getirecek ya da Ceketini Alıp Makamlarını Terk Etmek Zorunda Kalacak"

Aksaray için verilen her vaadin, tutulmayan her sözün takipçisi olacaklarını, yandaşa verilen ihalelerin, çöpe dönüşen yatırımların ve kamu kaynaklarının peşkeş çekilmesini gün yüzüne çıkaracaklarını söyleyen Belgemen, "Nerede bir hukuksuzluk, bir yolsuzluk ya da bir ihmal görürsek, derhâl başlarına dikilip, Aksaray halkı adına hesap soracağız! Kapalı kapılar ardında dönen dolaplardan, kirli pazarlıklardan halkımızın haberdar olmasını sağlayacağız! Bugün burada ortaya koyduğumuz irade ve başlattığımız mücadele, 'Aksaray’dan ceketimi koysam kazanırım' diyenlere, artık o ceketin içinde adam gibi bir adam olmadan seçim kazanamayacaklarını öğretecektir. Yıllardır Aksaraylıyı boş vaatlerle oyalayanlar ya vaatlerini yerine getirecekler ya da o ceketi alıp işgal ettikleri makamları terk etmek zorunda kalacaklardır" açıklamasını yaptı. 

 

"Kılıçdaroğlu Şahsi Hırsına Yenik Düşerek Ülkemizi AKP İktidarına Teslim Etmiştir"

Yapılan bu toplantının İYİ Parti Aksaray teşkilatı olarak yerel seçim çalışmalarının başlangıcı olarak da görülebileceğini ve açıkça bir meydan okuma olduğunu vurgulayan Belgemen, "14 Mayıs genel seçimlerinde partimiz, şehrimizde doğru adayla ülke genelindeki en yüksek oyunu alırken ülke genelinde de yaklaşık yüzde 10 oy almış ve güçlü bir muhalefet partisi olarak TBMM’ye girmiştir. Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in her yerde, 'doğru aday, kazanacak aday' vurgusu yapmasına rağmen, Sayın Kılıçdaroğlu kendi tabanını da karşısına alarak, bu çağrıya kulak asmamış, adeta şahsi hırslarına yenik düşerek bildiğini okumuş ve neticede ülkemizi AKP iktidarına kendi elleriyle teslim etmiştir. Seçim sonuçları açıkça göstermiştir ki Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener bir kez daha haklı çıkmıştır" dedi.

 

"Aksaray Teşkilatı, Aksaray'ın Hakkını Söke Söke Almak İçin Siyaset Sahnesindedir"

Türkiye'yi karanlığa sürükleyen AK Parti iktidarına son verme gayesi içinde olduklarını ve ve yerel seçimlere kendi aday ve kadrolarıyla gireceklerini söyleyen Belgemen, "Sayın Genel Başkanımızın bu kararı, parti teşkilatlarımızın tamamında büyük bir heyecan uyandırmıştır. Bizler de, İYİ Parti Aksaray Teşkilatı olarak Partimizin en güçlü olduğu illerden biri olmanın verdiği güç ve gururla, önümüzdeki yerel seçimlere 'hür ve müstakil' bir şekilde girecek olmanın heyecanını taşımaktayız. Buradan yerel seçimlerde şehrimizi yönetmeye talip olacak tüm siyasetçilere ve adaylara da seslenmek istiyorum. Biliniz ki; cesurlar ve iyiler hareketi olan İYİ Parti’nin Aksaray teşkilatı, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in ortaya koyduğu 'önce millet, önce memleket' şiarıyla, vazifeyi her türlü menfaatten ve makamdan üstün tutarak bu şehre hizmet etmek, Aksaray’ın hakkını söke söke almak için 'hür ve müstakil olarak' siyaset sahnesindedir ve dimdik ayaktadır!" sözlerini kullandı.

 

"Yapılmayan Yollarımız Liyakatli Yönetici Eksikliğinden Kaynaklanmaktadır"

"Aksaray’ın hak ettiği yere gelebilmesinin, hak ettiği değere kavuşmasının ancak ve ancak liyakatli yöneticiler sayesinde mümkün olabileceğine inanıyoruz" diyen Belgemen, "Yapılmayan yollarımız, komşu illere kaptırılan kamu yatırımları, hemşehrilerimizin boğuştuğu sorunlar ve şehrimizin yeterince tanınmamış olması, hep bu liyakatli yönetici eksikliğinden kaynaklanmaktadır. Bu nedenle, önümüzdeki yerel seçimler başta olmak üzere bundan sonraki her seçimde Aksaray’ımızı çağdaş, modern, zengin ve refah düzeyi yüksek bir il haline getirecek projelerle ve bu projeleri gerçekleştirebilecek iradeye sahip kadrolarla, hemşerilerimizin huzuruna çıkacağız. Yüce Türk Milleti’nin milli ve manevi değerlerine gönülden bağlı, Aksaray halkına hizmet etmeyi kendisine vazife bilen, aynı zamanda tecrübeli, liyakatli ve donanımlı adaylarımızla, hemşerilerimizin oylarına talip olacak ve Allah’ın izniyle zafere ulaşacağız" dedi.

 

"Şehrimizde Adam Kayırma, Hukuksuzluk İstemiyoruz"

Aksaray'da kin, düşmanlık, ayrıştırma, adam kayırma ve hukuksuzluk istemediklerini söyleyen Belgemen, "Bizler; daima ilkeli, adil ve sorumluluk sahibi bir siyaset anlayışı içerisinde hareket edeceğiz. Partimiz seçimi kazanıp yönetimi devralana kadar, samimiyetle şehrimize hizmet etmek isteyen, hukuku ve adaleti gözeten herkesin, parti ve siyasi görüş ayrımı yapmadan yanında olacak, yapılan güzel işlere hem maddi hem de manevi açıdan tam destek vereceğiz. Aynı şekilde, seçimi kazandıktan sonra da, şehrimizin tüm paydaşlarıyla birlikte Aksaray’ımızı kalkındırmak, bu topraklarda iyiliği, adaleti, hoşgörüyü, kardeşliği huzuru ve refahı hâkim kılmak için var gücümüzle çalışacağız. Memleketimiz için son derece önemli bir dönüm noktası olan 2024 yerel seçimlerine kadar, gece uyumayacak, gündüz yorulmayacağız. Çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayacağız. Gönülden inanıyorum ki; Genel Başkanımız ve liderimiz Sayın Meral Akşener’in başlattığı bu cesurlar ve iyiler hareketinin zaferi yakındır" açıklamasını yaptı.

 

"İYİ Parti Şampiyonları Ligi Kurdu"

Belgemen'in ardından İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır da açıklamalarda bulundu. Aksaray'da 25 senedir siyasette aktif olduğunu belirten Yaldır, "Bu birliktelik Türkiye'ye örnek olacak bir çalışmadır" diyerek, İYİ Parti teşkilatıyla "Şampiyonlar Ligi" kurduğunu söyledi. Yönetim kurulundaki isimlerin kendi iş ve sosyal yaşamlarında sevilen ve sayılan kişilerden oluştuğunu, birlikte çalışmaya ve dostluklarına talip olduklarını ifade eden Yaldır, İYİ Parti'ye yapılan eleştirilere de değindi. 

 

"Beyefendilerin İşlerine Geldi mi İYİ Parti Yerli ve Milli"

İYİ Parti'ye karşı diğer partilerin işine geldiği gibi hareket ettiğini, İYİ Parti'den beklenti oluşması durumunda "İYİ Parti yerli ve milli" olarak ilan edildiğini ancak İYİ Parti'nin beklentileri karşılıksız bırakması durumunda da "İYİ Parti PKK'nın, FETÖ'nün yanında" şeklinde iftiralar atıldığını söyleyen Yaldır, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ve partililerin Türk milletinin değer ve menfaatlerinin karşısında değil yanında yer aldığını vurguladı. 

MHP Aksaray Milletvekilinin yaptığı "FETÖ, Süleymancı" gibi açıklamalarda bulunmasıyla ilgili konuşan Yaldır, İYİ Parti tabanının ülkücü ve vatanseverlerden oluştuğunu söylerken, MHP'li isimlerin AK Parti tabanı tarafından seçildiğini hatırlattı. 

Yaldır, 14 Mayıs seçimlerine de bir parantez açarak değerlendirmede bulunurken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kişisel tutumu nedeniyle seçimlerin kaybedildiğini, anketlere kulak asmadan hareket edildiğini söyledi. Seçimlerde yüzde 18 oy oranına ulaşmasına rağmen yüzde 10'a hapsedildiklerini ve ittifak modelinde en büyük kaybı yaşayan partilerden biri olduklarını söyleyen Yaldır, fermuar sistemiyle Aksaray'dan bir vekil çıkarabildiklerini de belirterek, CHP cephesinden çıkan seslere tepki gösterdi. 

Fermuar sisteminin 16 ilde uygulandığını ve 9 ilde CHP'nin 7 ilde İYİ Parti'nin adaylarının seçime ilk sıradan girdiğini ifade eden Yaldır, bu seçimlerde CHP'nin adayının ilk sırada olmayı hak ettiği, CHP Genel Merkezi'nin Aksaray teşkilatını sattığı tartışmalarına vurgu yaparak, gelen eleştirilere aynı sertlikle yanıt vereceğinin bilinmesini istediğini söyledi. 

İYİ Parti'nin seçimlere tek başına gireceğini söyleyen Yaldır, Türk milliyetçileri için 3. bir yol açtıklarını ve herkesi bu yola beklediklerini dile getirdi. İYİ Parti Aksaray Teşkilatı olarak uzun ve kısa vadede iki hedef belirlediklerini belirten Yaldır, kısada yerel, uzunda ise genel seçimleri kazanmayı istediklerine vurgu yaptı. 

Aksaray'ın hakkını Meclis'te söke söke almak için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarına da vurgu yapan Yaldır, Aksaray'a yatırım gelmesi için gereken kamuoyunu oluşturmak için var gücüyle çalışacaklarını, kürsüyü bu konu için sürekli meşgul edeceklerini belirtti. 

İsrail-Hamas konusundaki çatışmalara da değinen Yaldır, Hamas'ın sonrasını düşünmeden başlattığı saldırıyla İsrail'in bir katliama başladığını belirterek, kısa süre içinde barışın gelmesini ve Müslümanların katledilişinin durdurulmasını temenni etti. Haber: Harun Atalay

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ziraat Türkiye Kupası'nda Rakibimiz Belli OlduÖnceki Haber

Ziraat Türkiye Kupası'nda Rakibimiz Bell...

KGK: Dünya Kamuoyu İsrail’in Soykırımına Sessiz KalamazSonraki Haber

KGK: Dünya Kamuoyu İsrail’in Soykırımına...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar