Başkan Aktürk: “8. Ak Parti Olağan Kongresi'nde Adayım”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Aktürk: “8. Ak Parti Olağan Kongresi'nde Adayım”
AK Parti Aksaray İl Başkanı Hamza Aktürk, AK Parti’nin 8. Olağan Kongresi’ne hazırlandığını ifade ederek, adaylığını koyacağını da söyledi.

 

AK Parti İl Başkanı Hamza Aktürk, Gazeteci Dilek Eyüboğlu ve Harun Atalay’ın sorularını yanıtladı. AK Parti’nin 8. Olağan Kongresi için hazırlıkların Eylül ayından itibaren başlayacağını ifade eden Aktürk, 2025 Mart ayı içerisinde kongrenin sonuçlanacağını belirtti.

Eylül Ayında Çalışmalar Başlıyor

AK Parti'nin 2025 Mart ayı içerisinde yapılacak olan 8. Olağan Kongre sürecinin Eylül ayından itibaren başlayacağını söyleyen Aktürk, “İlçe başkanları seçilecek, akabinde kadın kolları, gençlik kolları ve merkez ilçe” açıklamasını yaptı. 2025 Mart ayı içerisinde ilk kongre sürecinin tamamlanacağını ifade eden Aktürk, kongre takvim sürecinin açıklanmasının ardından tüm Türkiye geneli ile eş zamanlı olarak Aksaray'da da kongre sürecinin başlayacağını söyledi. 

“Cumhurbaşkanımız Aksaray’da Rekor Oyla Seçilmiştir”

Başkan Aktürk, “8 Mart 2023 tarihinde Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle AK Parti Aksaray İl Başkanı olarak atandım. Malumunuz bu atanma sürecinin hemen ardından bir genel seçim bir de yerel seçim geçirdik. Tüm teşkilatımızla birlikte yoğun bir gündem ile çalıştık. 2023 genel seçimlerinde AK Parti teşkilatıyla yoğun bir çalışmanın ardından hepinizin bildiği gibi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Aksaray'da yine rekor bir oyla yüzde 71.53 gibi bir rakam ile seçilmiştir” dedi. 

2024 Mart yerel seçimlerinde Aksaray İl Merkez Belediye Başkanlığı, Eskil, Sultanhanı, Güzelyurt ve Ağaçören ilçeleri ve 3 belde ile yerel seçimlerde başarılı bir sonuç elde edildiğini de ifade eden Aktürk, “İl Genel Meclisi sandalye sayısı ve belediye meclis üyelerinde yine AK Parti’de çoğunluk” açıklamasını yaptı.

“AK Parti’nin Demokrasimize Kazanımlarını Bilmekteyiz”

1.5 yılı aşkındır AK Parti İl Başkanlığı görevini sürdüren Aktürk, gelecek kongrede yeniden adaylığını koyacağını da belirterek, "AK Parti'nin ülke demokrasimize kazanımlarını hepimiz bilmekteyiz. Kongre sürecinin başlamasıyla demokrasi yarışında AK Parti kadrolarında vatandaşımıza hizmet vermek için bulunmak isteyenler çoğunlukta. Bu süreci hep birlikte teşkilatımızla uyum ve başarıyla yöneteceğimize inanıyorum” açıklamasında bulundu.

Aktürk, “Bu vesile ile sizin aracılığınız ile 24 Temmuz Basında Sansürün Kaldırışı ve Basın Bayramı’nı da kutluyorum" ifadelerini kullandı. Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Masterler Ligi Heyeti, Müdür Yıldız’ı Ziyaret EttiÖnceki Haber

Masterler Ligi Heyeti, Müdür Yıldız’ı Zi...

Bisikletli Öğretmen, Kazaya Kurban GittiSonraki Haber

Bisikletli Öğretmen, Kazaya Kurban Gitti

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar