Baro, Avukatların Devlet Misafirhanelerinden Yararlanması İçin Harekete Geçti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Baro, Avukatların Devlet Misafirhanelerinden Yararlanması İçin Harekete Geçti
Aksaray Barosu Başkanı Av. Ferit Köse, devlet kurumlarının misafirhanelerinin avukatlar tarafından da “kamu görevlisi” sıfatıyla kullanılması için başvuruda bulunduklarını duyurdu. 

 Aksaray Barosu Başkanı Av. Ferit Köse, “Avukat Hakları ve Meslek Sorunları” konusunda baro olarak yürüttükleri çalışmalar neticesinde, Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’na; avukatların devlet misafirhanelerini “kamu görevlisi” sıfatıyla kullanılmasının önünü açmak amacıyla başvuruda bulunduklarını açıkladı.

“Avukatların Kamu Görevlisi Sıfatıyla Söz Konusu İmkanlardan Yararlandırılması Gerekiyor”

Avukatların da kamu görevlisi gibi imkanlardan faydalanması gerektiğini söyleyen Baro Başkanı Köse, “Avukatlar yargılamanın üçüncü kolu olarak bilinen savunma makamının daimi ve vazgeçilmez temsilcisidir. Bu durum temel kanunumuz olan Avukatlık Kanununun ilk maddesinde de açıkça belirtilmiştir. Yine Avukatlık Kanunumuzda devletin ve kamu kurum kuruluşlarının Avukatların mesleki faaliyetlerini yerine getirirken avukatlara yardımcı olunması zorunluluğu getirilmiştir. Bu nedenle İçişleri Bakanlığının ve Milli Eğitim Bakanlığının devlet kurumlarının misafirhanelerinin kullanımında Avukatların da kamu görevlisi sıfatı ile söz konusu imkanlardan yararlandırılması konusunda meslektaşlarımıza yardımcı olması gerekmekte olup, söz konusu kamu kurum ve kuruluşları ile hiç alakası olmayan birinin bile kamu görevlisi sıfatıyla devlet kurumlarının misafirhanelerinden yararlandırılıp kanunda ve Yargıtay içtihatlarında açıkça kamu görevlisi olarak nitelendirilen avukatların kamu görevlisi sıfatıyla devlet kurumlarının misafirhanelerinden yararlandırılmaması hukuk düzenine uygun düşmemektedir” ifadelerine yer verdi. 

“İçişleri Bakanlığı ve MEB’i Meslektaşlarımıza Yardımcı Olmaya Davet Ediyoruz”

Yapılan başvurunun hayırlı olmasını ve güzel bir sonuç alınmasını temenni eden Köse, “İçişleri Bakanlığının ve Milli Eğitim Bakanlığının devlet kurumlarının misafirhanelerinin kullanımında avukatların da kamu görevlisi sıfatı ile söz konusu imkanlardan yararlandırılması konusunda meslektaşlarımıza yardımcı olmaya davet ediyoruz” sözlerini kullandı. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Memurlara Ek Gelir! Ödemeler O Tarihte BaşlıyorÖnceki Haber

Memurlara Ek Gelir! Ödemeler O Tarihte B...

İNOHOM, Fuara Damga Vurdu: “Yaşam Alanlarına Yenilik Getiriyoruz”Sonraki Haber

İNOHOM, Fuara Damga Vurdu: “Yaşam Alanla...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar