Bakan Tunç Duyurdu! 90 Yıllık Uygulama Artık Sona Erdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Tunç Duyurdu! 90 Yıllık Uygulama Artık Sona Erdi
90 yıldır uygulanan icra yoluyla çocuk teslimi uygulamasında sona gelindi.  Aksaray’daki ebeveynler başta olmak üzere 80 ili kapsayan düzenleme yürürlüğe giriyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 90 yıllık geçmişe sahip olan icra yoluyla çocuk teslimine son veren uygulamanın Türkiye genelinde yaygınlaştırıldığını ifade etti.

 “Çocukların Kolluk Güçleriyle Anne ve Babadan Koparıldığı Çirkin Görüntülere Son Verdik”

Adalet Bakanlığınca yürütülen, icra yolu ile çocuk teslimine son veren ve ilk olarak 4 Nisan 2022 tarihinde başlayan uygulama ile  bugüne kadar 2 bin 672 dosyada çocuk teslimi, 26 bin 265 dosyada ise kişisel ilişki işlemleri olmak üzere toplamda 28 bin 937 dosyada 256 bin 57 çocuk teslimi ve kişisel ilişkiye ilişkin işlemler gerçekleştirildi. Yeni uygulama kapsamında çocuk teslimi veya çocukla kişisel ilişki kurulmasına dair işlemlerin, çocuk dostu şekilde oluşturulan çocuk görüşme merkezlerinde ve uzmanlar vasıtasıyla gerçekleştirildiğini dile getiren Bakan Tunç, “Bu uygulama ile çocukların kolluk güçleriyle anne veya babadan koparıldığı çirkin görüntülere son verdik. Çocuk teslimi ve çocukla kişisel ilişki kurulmasına ilişkin kararların uygulamasını icra dairelerinden aldık, Adalet Bakanlığı Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüklerine verdik. Görüşme merkezlerinde psikologlar, sosyal çalışmacılar, pedagoglar ve rehber öğretmenler vasıtasıyla çocuk teslimleri yapılıyor. Bakanlığımız bu hizmeti ücretsiz gerçekleştiriyor” ifadelerini kullandı. Çocuk görüşme merkezlerinin fiziki durumuna ilişkin açıklamada bulunan Tunç, çocukların ebeveynleriyle kaliteli vakit geçirmesi için park, bahçe ve içinde sosyal, sportif ve kültürel faaliyetlerin yürütüldüğü yerlerin tercih edildiğini söyledi.

Artık İcra Dairelerine Başvurmak Zorunda Kalınmayacak

Yeni uygulama ile birlikte, velayet hakkı kendisine verilmeyen ancak belirlenen takvime göre çocuğunu görme hakkı tanınan ebeveynler artık icra dairelerine başvurmak zorunda kalmayacak. Bu ebeveynler adliyelerde kurulan adli destek ve mağdur hizmetleri müdürlüklerine ücretsiz olarak başvurarak belirlenen çocuk görüşme merkezlerinde çocukları ile görüşme imkânına erişebiliyor.   Haber: Yakup Türk


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çıktığı Gezinti Hayatının Sonu OlduÖnceki Haber

Çıktığı Gezinti Hayatının Sonu Oldu

Limit Ve Taksit Sayısına Yeni DüzenlemeSonraki Haber

Limit Ve Taksit Sayısına Yeni Düzenleme

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar