“Atatürk’ün Çizdiği Muasır Medeniyetler Seviyesine Çıkmak İçin, Öğrencilerimiz Ülkemizi En İyi Şekilde Temsil Edeceklerdir”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gençosman’da bulunan ilköğretim okulunda yapılan kutlama programıyla, öğrenciler ilk derslerine girip sıralarına kavuştu.

 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı “İlköğretim Haftası” Gençosman köyü İlköğretim Okulu’nda yapılan kutlama programıyla gerçekleştirildi. Kutlama, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Öğrenciler şiirler okuyup konuşma gerçekleştirirken, daha sonra okula yeni başlayan öğrencilere de hoş geldiniz çiçeği takdim edildi.

İlk ders zili Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, AK Parti Milletvekilleri Hüseyin Altınsoy, Cengiz Aydoğdu, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ve İl Milli Eğitim Müdürü Metin Alparslan tarafından çalındı ve ders başı yapıldı.

“Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile Yeni Müfredata Geçiyoruz”

Aksaray’da 4 bin 519 derslikte 86 bin 100 öğrencinin derse başladığını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan, “Eğitim bir milletin şahsiyetini ve istikbalini tayin eden en önemli müesseselerden biridir. Bugün bu kutlu mirasın ışığında evlatlarımızı geleceğe hazırlamak onların bilgiye ve hikmete dayalı bir dünyada yer almalarını sağlamak, bizlerin en mühim vazifeleridir. Devletimiz eğitim sahasında bugüne kadar gerçekleştirdiği büyük yatırımlar ve bizlere sunduğu büyük imkânlar geleceğin teminatı olan siz değerli çocuklarımız içindir. Bu azimle inşallah bu yıl da öğrencilerimiz en iyi şekilde hazırlanıp ilimizi ülkemizi temsil edeceklerdir. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği muasır medeniyetler seviyesine çıkmak için inşallah öğrencilerimiz çok çalışacak, bilimde fende sanatta kendilerini ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerdir. 2024-2025 eğitim öğretim yılında Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile yeni bir müfredata geçiyoruz. Bu müfredat, ülkemizin gençlerine daha kaliteli bir eğitim sunmak ve çocuklarımızın bilgiye daha kolay erişmelerini sağlamak üzere düzenlenmiş modelin eğitim tekniklerini içeren bir sistemdir. Bu yıl inşallah okul öncesi 1-5 ve dokuzuncu sınıflarda kademeli olarak Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli eğitimine hep beraber geçeceğiz. Bu modelimiz bilgi yükünü çocuklarımızın üzerinden alıp tamamen ezberden uzak, kalıcı bilgilerimizin öğrencilerimize işlendiği bir model olacaktır.  Bizler de Aksaray'da inşallah bu modeli Türkiye'de olduğu gibi uygulayacağız. Modelimizin uygulamasında öğretmenlerimizin yetiştirilmesi, öğretmenlerimizin idarecilerimizin bilgilendirilmesi tamamlanmış olup bugün itibari ile modelimizi eğitim sistemine inşallah kazandıracağız” sözlerini kullandı.

“Sizler Yaz Tatilindeyken 533 Okulumuzun Bakımını Yaptık”

Diyarbakır’da öldürülen 8 yaşındaki Narin Güran için çok üzgün olduğunu ve aileler olarak bundan ders almamız gerektiğinin altını çizen Vali Mehmet Ali  Kumbuzoğlu, “İlk günkü aşk ve heyecanla, aydınlık geleceğimizi tesis etmek, gönüllere dokunarak yeni ufuklar açmak, geçmişten geleceğe köprüler kurarak, Türkiye Yüzyılını inşa etmek için yeni bir eğitim öğretim yılının başındayız. Milli ve manevi değerlerimizle yetiştireceğimiz yeni nesillerimiz için 2024-2025 eğitim-öğretim yılına merhaba diyoruz. Sizler yaz tatilinde iken bizler de boş durmadık. Aksaray’da bulunan 533 okulumuzun bakım, onarım ve temizliklerini yaptık. 6700 öğretmenimizle, 86.100 öğrencimize en kaliteli hizmeti vermeye hazırız” dedi. Eğitim konusunun herkes için ortak bir mesele olduğunu söyleyen Kumbuzoğlu, “Bizler de en az öğrencilerimiz kadar heyecanlıyız. Cumhurbaşkanımızdan bakanlarımıza, devlet adamlarımıza kadar herkes sizleri seviyor. Sizlerin üstüne titriyoruz. Sizlerin başarınız ve geleceğiniz için hep birlikte çalışıyoruz, hiçbir fedakârlıktan kaçınmıyoruz. Çünkü bu ülkenin geleceğini inşa edecek olan, gelecekte bu ülkenin sorumluluğunu üstlenecek olan, ülkemizin milletimizin refahını artıracak olan sizlersiniz. Pırıl pırıl okullar sizin geleceğiniz için hazırlanıyor. Umarım bunun hakkını hepiniz vereceksiniz. Tabii, nasıl vereceksiniz bunu? Daha çok çalışarak, Daha çok üreterek, daha çok düşünerek ‘Ülkemiz için ne yapabilirim?’ sorusunu daima kendinize sorarak, bu okulların hakkını, öğretmenlerimizin emeğinin hakkını, anne-babalarınızın sizin için çektiği sıkıntıların hakkını vereceksiniz” sözlerini kullandı.

“Eğitim Sektörüne Yapılan Yatırımlarımız Her Geçen Gün Artıyor”

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer de yaptığı konuşmasında yeni eğitim döneminin herkes için hayırlı olmasını dileyerek, “Aksaray'da eğitim öğretim camiası sorunsuz bir şekilde devam ediyor. Alt yapı yatırımlarımız, eğitim sektörüne yapılan yatırımlarımız her geçen gün artıyor. Okullarımızdaki dersliklerimizin öğretmenlerimizin sayısı okullarımızın fiziki mekanları imkanları her geçen günde iyileşiyor. Bugün de Gençosman köyümüzdeyiz. Burada sizlerle beraberiz inşallah bu köyümüzde bu gençlerimiz çocuklarımız ilerleyen zamanda kendilerini geliştirecekler, ülkesine şehrine köyüne yararlı bir birey olacaklar” ifadelerini kullandı. Milletvekili Hüseyin Altınsoy da, Diyarbakır’da öldürülen 8 yaşındaki Narin Güran için çok üzgün olduğunu ifade ederek, “Meleğimizi toprağa verdik, çocuklarımıza sahip çıkmalıyız” sözlerini kullandı. Haber: Kemal Onur Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aksaray’da 86 Bin 100 Öğrenci İçin Ders Zili ÇalıyorÖnceki Haber

Aksaray’da 86 Bin 100 Öğrenci İçin Ders...

CHP Aksaray Teşkilatı, Partisinin 101. Yaşını KutladıSonraki Haber

CHP Aksaray Teşkilatı, Partisinin 101. Y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar