ASÜ Teknopark Start Veriyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ASÜ Teknopark Start Veriyor
Aksaray Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesinin çalışmalara başlaması için 16 konteynerin bulunduğu bir site kuruldu. Rektör Alpay Arıbaş, çalışmalar konusunda vakit kaybetmek istemediklerini ve ilk etapta sürecin bu şekilde yürütüleceğini ifade etti.

Mimari proje aşamasında olan Aksaray Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesinin (ASÜ Teknopark) çalışmalara başlayabilmesi için 16 konteynerden oluşan bir site kuruldu. Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, vakit kaybetmek istemediklerini belirterek, sürecin ilk etapta konteynerlerde yürütüleceğini belirtti.

 

Bina Hazırlanırken ASÜ Teknopark Harekete Geçiyor

Aksaray Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesinin çalışmalara başlaması için 16 konteynerden oluşan bir site kuruldu. ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, çalışmaların hızla başlamasını istediğini, vakit kaybetme gibi bir lükse sahip olmadıklarını ifade etti.

 

"Bizim Vakit Kaybetmek Gibi Bir Lüksümüz Yok"

Bir yanda ASÜ için çeşitli toplantı ve çalışmalar yaptıklarını, öte yandan planlanan çalışmaların aksamadan hızla yapılması için formüller ürettiklerini söyleyen Rektör Arıbaş,  ASÜ Teknoparkın kendi binasında faaliyetlere başlayabilmesi için inşaatın tamamlanması gerektiğini ancak bunu beklemek istemediklerini söyleyerek, "Bizim vakit kaybetmek gibi bir lüksümüz yok. Bir an evvel resmi çalışmalara başlamak ve üretime geçmek istiyoruz. Bunun için de konteynerlerden oluşan bir site kurarak, şirketleşme ve Ar-Ge çalışmalarının ilk aşamalarına başlamak istedik" açıklamasında bulundu.

 

"Bina Yapımını Beklerken Pek Çok Ana Çalışmayı Tamamlamış Olacağız"

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu’na konuyla ilgili bilgi verdiklerini ve destek aldıklarını söyleyen Arıbaş, "Konteynerler kampüsümüze geldi. Şimdi hızlı şekilde alandaki yerleşimi tamamlayacağız. Elektrik, internet, çevre düzenlemesi ve tefrişat işlemlerinin akabinde burayı çalışır hale getireceğiz. Böylece, bina yapımını beklerken pek çok ana çalışmayı da tamamlamış olacağız. Bu noktada Sayın Valimize çok destekleri münasebetiyle teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Rektör Alpay Arıbaş, konteyner sitede çalışmalar devam ederken, ASÜ Teknoparkın mimari projesinin hazırlanması ve inşaatın başlaması süreçlerini de yakından izleyeceklerini ve kontrol edeceklerini vurguladı. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aksaray’da Araç Sayısı 150 Bin’e DayandıÖnceki Haber

Aksaray’da Araç Sayısı 150 Bin’e Dayandı

Aksaray 1989 2'de 2 YaptıSonraki Haber

Aksaray 1989 2'de 2 Yaptı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar