Alanın önemli bilimsel etkinliklerinden olan “6. Uluslararası Biyolojik Bilimler ve Biyoteknolojide Gelişmeler Kongresi (ICAAB)” ile “7. Uluslararası Veteriner Bilim ve Tekniklerinde Gelişmeler Kongresi (ICAVAST),” farklı ülkelerden 70 katılımcı ile Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Veteriner Fakültesi’nde gerçekleştirildi.
Kongrelerin açılış töreninde konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Engin Deligöz, böylesi önemli organizasyonlara ev sahipliği yapmaktan dolayı hem çok heyecanlı hem de çok mutlu olduklarını söyledi. Veteriner Fakültesi’nin ASÜ’nün en genç ve en önemli birimlerinden birisi olduğunu ve hem eğitim-öğretim hem araştırma-geliştirme hem de şehre hizmet bakımından çok değerli işler ürettiğini kaydeden Prof. Deligöz, “Hayvan Hastanesi, Deney Hayvanları Merkezi, Embriyo Transfer Merkezi gibi birimler de hizmete girdi. Bu birimler akademik ve toplumsal hizmet bakımından çok değerli yatırımlar. Bunların dışında Veteriner Fakültemiz engelsiz eğitim çalışmalarıyla da dikkat çekiyor. Anımsanacağı üzere ASÜ, kısa süre önce, engelsiz üniversiteler alanında Türkiye birincisi oldu. Veteriner Fakültemiz de bu süreç içerisinde üç bayrak ödülü aldı. İnşallah yeni dönemde engelli program nişanı da alacak” dedi. Bilimin paylaştıkça gelişen bir olgu olduğuna dikkat çeken Deligöz, kongrelerin bu paylaşımlar için çok kıymetli bir noktada durduğunu belirtti ve sözlerini, “Organizasyonun gerçekleşmesine emek veren ve bilimsel çalışmalarıyla kongrelere katkıda bulunan herkese çok teşekkür ederiz” şeklinde tamamladı. Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cemal Darılmaz ise disiplinler arası çalışmalarla birlikte bilimde sınırların ortadan kalktığı bir dönemin yaşandığını söyledi. Disiplinler arası bilimsel çalışmaların yeni imkânlar ortaya çıkardığını ve bu sayede bilimsel çalışmaların niteliğinin arttığını dile getiren Prof. Darılmaz, “Bu fırsatların çok iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Biz de mümkün olan her katkıyı sunmak adına gayretlerimizi sürdüreceğiz” dedi. Kongreler Başkanı ve ASÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlker Çamkerten de etkinliklerin geneline ilişkin bilgiler aktardı. Her iki kongrenin de alanında üst düzey bilimsel etkinlikler olduğunu ifade eden Çamkerten, “Bu yıl kongrelerimizi hem yüz yüze hem de çevrim içi olarak düzenledik. Hibrit organizasyonlar kapsamında Malezya, Mısır, İngiltere, İran ve Türkiye’den katılımcılar, 30 adet yüz yüze, 40 adet de çevrim içi bildiri sunacak” dedi.
Yapılan açılış konuşmalarının ardından kongrelerin düzenlenmesine katkı verenlere plaketleri takdim edildi ve hemen ardından akademik sunumlar gerçekleştirildi. Haber Bülteni
Yorum Yazın