Artık Her İsteyen Araç Satamayacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Artık Her İsteyen Araç Satamayacak
Bakan Bolat, araç satışına yeni kurallar getireceklerini açıklayarak, yalnızca ikinci el motorlu kara taşıtı ticari yetki belgesi bulunan işletmelerin satış yapabileceğini söyledi. 

 Ticaret Bakanı Ömer Bolat, otomobil satışları için yeni dönemin kapıda olduğunu söyledi. Yetki belgesi olmayan galericiler, artık ilan girişi de satışı da yapamayacak. 

Doğrulanmış İlan Düzenlemesi Geliyor

Ticaret Bakanlığınca kurulan Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS), 15 Eylül'de devreye alınarak emlak ticaretinde de uygulanmaya başlayacak. Tüketici mağduriyetinin engellenmesi, sahte ilanlarla vatandaşların karşılaştığı fiyat manipülasyonlarının önüne geçilmesi amacıyla başlatılacak "doğrulanmış ilan" düzenlemesi, konutta devreye girmesinin ardından otomobil ilanları için de uygulanacak.

“Doğrulama Yapıldıktan Sonra İlan Verilmesi Mümkün Olacak”

Düzenlemeye ilişkin açıklama yapan Bakan Bolat, “Sistem entegrasyonları sayesinde ilana konu taşıtın ilan veren kişiye veya bu kişinin birinci ve ikinci derece kan hısımlarına ya da eşine ait olduğunun doğrulaması yapıldıktan sonra ilanın verilmesi mümkün olacak. Sistem entegrasyonları sayesinde ilana konu taşıtın ilan veren kişiye veya bu kişinin birinci ve ikinci derece kan hısımlarına ya da eşine ait olduğunun doğrulaması yapıldıktan sonra ilanın verilmesi mümkün olacak” ifadelerini kullandı. 

“Yetki Belgesi Olan Galericiler İlan Verebilecek”

İkinci el otomobillerin galericiler tarafından ilana verilecek olması durumunda, yetki belgesi şartı aranacağını belirten Bolat, “Yetki belgesine sahip galerici ilana konu taşıt sahibi tarafından EİDS üzerinden ilan yayımlanmadan önce yetkilendirilecek. Uygulamanın otomotivde devreye alınmasıyla, sadece ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti yetki belgesine sahip işletmelerin yetkilendirilebilmesi mümkün olacak ve yetki belgesi bulunmayan galeriler tarafından ilan girişi yapılamayacak” sözlerini kullandı.

Belgesiz Satışlara Milyonlarca Ceza Uygulandı

Yetki belgesi almadan faaliyette bulunduğu tespit edilen işletmelere, Bakanlıkça bugüne kadar yaklaşık 23 milyon lira idari para cezası uygulandığını söyleyen Bolat, denetimlerin süreceğine dikkat çekti.

Stokçuluk Yapana 249 Milyon Lira Ceza Kesildi 

İl tescil motorlu kara taşıtı ticaretiyle ilgilenen yetkili bayilerin, tüketicinin ilk tescil motorlu kara taşıtlarına ulaşmasını zorlaştırıcı faaliyetlerde bulunmasının engellendiğini belirten Bolat, "Söz konusu düzenlemeye aykırı faaliyette bulunduğu tespit edilen yetkili bayilere stokçuluk kapsamında bugüne kadar yaklaşık 294 milyon lira idari para cezası uygulandı. Ayrıca bu bayilerin ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti yetki belgeleri iptal edilerek bu işletmelerin 1 yıl süreyle ikinci el taşıt ticaretiyle iştigal etmeleri engellendi” dedi. Haber: Sedef Altınkaya


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Dinçer’den Turgut Usta’ya Anlamlı Hediye: Yeni Dükkan!Önceki Haber

Başkan Dinçer’den Turgut Usta’ya Anlamlı...

Ekmek Satışında Yeni Dönem BaşlıyorSonraki Haber

Ekmek Satışında Yeni Dönem Başlıyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar