Amatör Spor Haftası'na Katılan Aksaraylı Gençlerin Hedefleri Gururlandırdı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Amatör Spor Haftası'na Katılan Aksaraylı Gençlerin Hedefleri Gururlandırdı
9-15 Ekim tarihleri arasında kutlanan Amatör Spor Haftası'na özel Aksaray 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda spor dallarıyla ilgili çeşitli etkinlikler düzenlendi.

9-15 Ekim tarihleri arasında Amatör Spor Haftası'na özel çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Yapılan etkinliklere Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, ASKF Başkanı Cavit Kılıç da yer aldı. Çeşitli etkinlikler gerçekleştirilirken, Aksaraylı öğrencilerin spor alanındaki hedefleri de dikkatlerden kaçmadı.

 

"Temel Amacımız Evlatlarımızı Spora Alıştırmak, Spora Kazandırmak"

Amatör Spor Haftası'nda çocuklar ile güzel zaman geçirdiklerini ifade eden Vali Kumbuzoğlu, "Temel amacımız evlatlarımızı spora alıştırmak, spora kazandırmak. Bu noktada hangi yaşta olursa olsun her gencin, her evladımızın bir spor dalıyla iştigal etmesini ve özendirilmesini hedefliyoruz. Çocuklarımızdan bu sözü aldık, hep birlikte spor yapacağız. Hangi yaşta olursak olalım bir spor dalını seçeceğiz. Hayatımızda spor ile beraber yaşamayı benimseyeceğiz. Ben çocuklarımızın yüzlerindeki heyecanı görüyorum kendilerine yürekten başarılar diliyorum. Valilik ve devlet olarak da kendilerinin yanında her zaman olacağımızı ifade etmek istiyorum" dedi. 

ASKF Başkanı Cavit Kılıç da yaptığı açıklamada, her sene Bakanlığın düzenlediği organizasyonla Amatör Spor Haftası'nın kutlandığını belirterek, "Pandemi döneminden dolayı yapılamadı ama bundan sonra daha güzel bir açılış yapacağız ve Bakanlığa da yapılan müsabakaları göndereceğiz" ifadelerini kullandı. 

 

Gençlerin Hedefi Ülke Çapında Bir Sporcu Olmak

Etkinliklere katılım gösteren bir lise öğrencisi de voleybola ilgi duyduğunu ifade ederek, "Ortaokulda da takımımız vardı, orada oynuyorum. Okula zaman ayırdığımız için voleybola zaman ayıramıyorum. Okulda çok yoruluyorum ama boş vakitlerimde de spora gerekli yoğunluğu göstermeye çalışıyorum" dedi.

Kuzeyboru'nun altyapısında oynadığını ifade eden lise öğrencilerinden Dilara Demirbaş ise Maçlara çıkamıyorum ordan ilerleyerek daha iyi bir sporcu olmak istiyorum" dedi. 

14 yaşındaki öğrenci Emre ise 3.5 senedir güreşle ilgilendiğini belirterek, hedefini şu sözlerle dile getirdi:

"Kendim bu dalı seçtim, hedeflerim ülkemizi temsil edebilen başarılı bir sporcu olmak." 

Yusuf Hamza Ertürk isimli 12 yaşındaki küçük sporcu ise "Güreş ile ilgileniyorum. Toplamda 3 yıldır spor yapıyorum ve Türkiye Şampiyonu olup milli sporcu olmak istiyorum" diyerek hedefinden bahsetti. Haber : Kemal Onur Atalay 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Galibiyet İçin KenetlendilerÖnceki Haber

Galibiyet İçin Kenetlendiler

Turizm Caddesi'nde Şüpheli Paket Alarmı!Sonraki Haber

Turizm Caddesi'nde Şüpheli Paket Alarmı!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar