Alpaslan: “Dünyanın En Saygın Mesleği Öğretmenliğin, Maddi Manevi Hiçbir Karşılığı Yoktur”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle saat 10.00'da 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda Atatürk anıtına çelenk koyarak başlayan kutlama programının ardından, Aksaray Kültür Merkezi'nde 24 Kasım Öğretmenler Günü programı düzenlendi.

Aksaray Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan, "Öğretmenin toplumdaki yerini ve önemini belirtmek, emekli öğretmenleri saygıyla anmak, mesleğe yeni başlayan öğretmenlerde mesleğin yüceliği bilincini uyandırmak amacıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün millet mektepleri başöğretmenliğini kabul ettiği 24 Kasım günü, 1928 yılından günümüze Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Eğitim, geleceğimizi inşa etmemizi sağlayan en önemli olanaklardan etkenlerden birisidir,. Her türlü gelişmenin, ilerlemenin, kalkınmanın temelini eğitim oluşturmaktadır" dedi.

 

"Öğretmenlik; Bilgi, Tecrübe ve İrfanla Çocuklarımızı Geleceğe Hazırlama Mesleğidir"

"Eğitimin mimarları şüphesiz ki değerli öğretmenlerimizdir" diyen Alpaslan, "Öğretmen öğrettiğinden ziyade yetiştiren, eğiten, terbiye eden, öğrencisinin içindeki cevheri açığa çıkartandır ve bunu işleyen kişidir. Öğretmenlik; bilgi, tecrübe ve irfanla çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğe hazırlama mesleğidir" ifadelerini kullandı. Dünyanın en kutsal mesleklerinden birisinin öğretmenlik olduğunu dile getiren Alpaslan, "Öğretmenlik; fedakarlık, cefakarlık isteyen saygın mesleklerin başında gelmektedir. Öğretmenlik, Peygamberimiz Hz Muhammed'in hayatında olduğu gibi insanlara rehberlik ederek onları aydınlatan, topluma değer katan kutsal bir sorumluluktur. Öğretmenlik her zaman bilginin üretilmesi, geliştirilmesi, geleceğe aktarılması sürecinde çok önemli bir role sahip olmaktadır. Öğretmenlerimiz geçmişte olduğu gibi bugün de değişimin, gelişimin, daha ileri hedeflere doğru yürümenin anahtarı durumundadır" açıklamasını yaptı.

 

"Öğretmenlik Mesleği, Hiçbir Maddi Karşılıkla Ölçülemeyecek Kıymetli ve Değerli Bir Meslektir"

Milli Eğitim Müdürü Alpaslan, "Cumhuriyetimizin 100. yılını coşkuyla kutlarken Türk milletinin yüksek idealleri doğrultusunda gençlerimizi donanımlı bireyler olarak yetiştirmek adına kutsal bir görevi ifa etmekteyiz. En itibarlı mesleklerin başında gelen öğretmenlik mesleği, hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kıymetli ve değerli bir meslektir. Anlayışı, hoşgörüyü, sabrı ve çağa ayak uydurmayı icat eden öğretmenlik, yılmadan yorulmadan aydınlık bir geleceği inşa etmek için çalışmayı gerektirmektedir. Ülkemize emanet edeceğimiz çocuklarımızın hızla değişen dünyaya ayak uydurabilecek şekilde, bilgili, donanımlı bireyler olarak yetiştirmek bizlerin en önemli görevlerindendir" dedi.

 

"Her Zaman Öğretmenlerimizin Yanında Olacağız"

Mustafa Kemal Atatürk'e vurgu yapan Alpaslan, "Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e 1928 yılında Başöğretmen unvanının verildiği bugünü, hep beraber Öğretmenler Günü olarak kutlamaktayız. Bizler öğretmenler camiası olarak; öğrencilerimize rehberlik ederek ve öğrencilerimize rol model olarak her zaman okullarımızda, sınıflarımızda öğretmenlerimizin yanında olacağız. Hepinizin öğretmenler gününü kutluyorum" sözlerini kullandı.  Müdür Alpaslan'ın açıklamasının ardından mesleğe yeni başlayan öğretmenler, yemin töreni yaparak mesleğe ilk adımını attı. Haber: Yakup Türk

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yıldırım: "Her Maç Bizim İçin Final Niteliğinde"Önceki Haber

Yıldırım: "Her Maç Bizim İçin Final Nite...

İYİ Parti Yenikent Belediye Başkan Adayı Belli OlduSonraki Haber

İYİ Parti Yenikent Belediye Başkan Adayı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar