Aktürk: “Dikkatimizi Peygamberimizin Yaşayışına Yöneltmemizin Gerekli Olduğu Kanaatindeyim”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aktürk: “Dikkatimizi Peygamberimizin Yaşayışına Yöneltmemizin Gerekli Olduğu Kanaatindeyim”
AK Parti Aksaray İl Başkanı Hamza Aktürk, Mevlid Kandili münasebetiyle bir mesaj yayımlayarak, "Peygamber Efendimizin doğum günü olan, mübarek Mevlid Kandilini tebrik eder; daha nice kandilleri hep birlikte, mutlu ve huzurlu bir şekilde ihya etmemizi dilerim" dedi.

Başkan Aktürk, Mevlid Kandili vesilesiyle bir kutlama mesajı yayınlayarak, birlik ve beraberliğe vurgu yaptı. Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in (SAV) dünyaya teşrif ettiği gece olarak kutlanan Mevlid Kandili'nin bağları güçlendiren değerli gecelerden biri olduğunu ifade eden Aktürk, böyle mühim tarihlerin önemli olduğunu söyledi.

 

"Dikkatimizi Peygamberimizin Yaşayışına Yöneltmemizin Gerekli Olduğu Kanaatindeyim"

Aktürk, "Alemlere Rahmet olarak gönderilen Peygamber efendimizi sevmek ve onu örnek almak demek; insanlığın huzuru ve kalıcı mutluluğu için yaptığı çağrıyı günümüze taşıyarak hayatımıza yansıtmak, davranışlarımızı O’nun örnek ahlâkına, emir ve tavsiyelerine göre şekillendirebilmek demektir. Dünyaya teşrifini kutladığımız Mevlid Kandili vesilesiyle, bu mübarek günde dikkatimizi Peygamberimiz’in yaşayışına, sözlerine, hadislerine yöneltmemizin bilhassa gerekli olduğu kanaatindeyim. O’nun, ‘Birbirinize kin gütmeyin, haset etmeyin, birbirinizden yüz çevirmeyin; kardeş olun’ hadis-i şeriflerini hayatımız boyunca bir düstur olarak bize yol göstereceğine inanıyorum" dedi.

Tüm İslam alemi ve Aksaraylıların Mevlid Kandilini tebrik eden Aktürk, "Daha nice kandilleri hep birlikte, mutlu ve huzurlu bir şekilde ihya etmemizi dilerim. Bu gecenin getireceği manevi iklimden pay alarak, dualarınızın kabulünü Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” ifadelerine yer verdi. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Karataş: "Bu Gece Peygamber Efendimizin Dünyayı Şereflendirdiği Gecedir"Önceki Haber

Karataş: "Bu Gece Peygamber Efendimizin...

Altınsoy: “Yüce Mevla Bu Müstesna Gecede Birlik ve Beraberliğimizi Daim Eylesin”Sonraki Haber

Altınsoy: “Yüce Mevla Bu Müstesna Gecede...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar