Aksaray’ın Lezzetleri, “Gastronomi Ve Yöresel Ürünler Sergisi’nde Boy Gösterdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında Aksaray Valiliği ve Aksaray Belediyesi organizasyonuyla “Gastronomi ve Yöresel Ürünler Sergisi” gerçekleştirildi.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde yapılan Türk mutfağı tanıtım sergisinde, birbirinden lezzetli yöresel ürünler yer aldı. Kurulan standları tek tek gezen Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Belediye Başkan Vekili Yakup Kadri Perek ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan ürünlerin tadına bakarak, bilgiler aldı.

“Aksaray 2 Milyon Turisti Ağırlıyorsa Bunda En Büyük Pay Gastronomidir”

Sergi gezisi sonrası açıklama yapan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, “21- 27 Mayıs Türk mutfağı haftası Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde hanımefendi Emine Erdoğan'ın himayelerinde ülke çapında şu anda kutlanıyor. Biz de Aksaray'da Valilik öncülüğünde 15 Temmuz Meydanı’mızda bu güzel haftamızı hep birlikte vatandaşlarımızla, çocuklarımızla herkesle kutluyoruz. Tabii ki Türk mutfağı dünyada ülkemizi tanıtım noktasında çok önem arz ediyor. Burada coğrafi işaretler almış çok değişik ürünlerimiz var Aksaray’ımızın. Tabii Aksaray’ımız aynı zamanda turizm şehri, tarım şehri, sanayi şehridir. Turizm şehri noktasında Aksaray şu anda yaklaşık 2 milyon dünyadan gelen, ülkemizden gelen turistleri ağırlıyorsa bunda en büyük pay gastronomidir mutlaka ve Aksaray'ın lezzetleri” dedi.

“Aksaray’ı Daha İleri Taşıma Noktasında Desteklerimizi Sağlamaya Devam Edeceğiz”

Aksaray’da üretim yapan restoranlar ve pazarlarda hizmet veren vatandaşların kendilerini ağırladığını ifade eden Kumbuzoğlu, “Sunumlarımız var ve gastronomi şeflerimiz de bu sergide. Hepsini bir araya getirerek gastronomik her türlü lezzetlerimizin hikâyelerini kendilerinden dinledik. Hoş bir gün geçirdik burada festival havasında. Bildiğiniz üzerine üniversitemiz de gastronomi konusunda çok ileri düzeyde. Güzelyurt’taki gastronomi eğitimimiz, bilimsel servislerimiz aynı zamanda çok ön planda. İnşallah biz bu Türk mutfağı konusunda Aksaray'ı daha ileri düzeye taşıma noktasında, tanıtım noktasında, coğrafi işaret almış bütün lezzetlerimize ilaveler yapma noktasında vatandaşlarımıza, özellikle hanımefendilerimize öncülük yapma konusunda, valilik olarak tüm kurum ve kuruluşlarımızdan bütün desteklerimizi en ileri düzeyde sağlamaya devam edeceğiz. Ben tüm ülkemizin bütün vatandaşlarımızı Aksaraylılarımızın ve burada faaliyet gösteren bütün mutfaktaki otoritelerimizin bu güzel haftasını tebrik ediyorum başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.  Programa daire müdürleri ve vatandaşlar da katılım sağladı. Haber: Dilek Eyüboğlu


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KPSS Başvuruları İçin Kritik Gün! Kaçıran GiremeyecekÖnceki Haber

KPSS Başvuruları İçin Kritik Gün! Kaçıra...

Odaya Girince Şok Geçirdiler ASÜ'lü Genç İntihar EttiSonraki Haber

Odaya Girince Şok Geçirdiler ASÜ'lü Genç...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar