Aksaray'ın İlk Kentsel Dönüşüm Projesi Başlıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray'ın İlk Kentsel Dönüşüm Projesi Başlıyor
Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, kentsel dönüşüm projesi konusunda, "Kentsel Dönüşüm projemizin ihalesi tamamlandı. En kısa süre içerisinde şehir merkezimizde dönüşümü başlatıyoruz" diyerek müjdeyi verdi.

Aksaray Belediyesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliğinde merkez Hamidiye Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm projesinde ilk adım atılıyor.

Başkan Dinçer, bu konuda açıklama yaparak, şehir yaşamının daha modern olmasını ve iyileştirilmesini hedeflediklerini söyledi. Projenin detaylarının hazır olduğunu ifade eden Başkanı Dinçer, maliyetin 1 milyar lirayı aşacağını dile getirdi.

 

Aksaray Tarihinde İlk Kentsel Dönüşüm Projesi

Aksaray tarihinde ilk kez başlatılan kentsel dönüşüm projesini uygulamaya koyan Başkan Dinçer, "Bugün şehrimizin merkezi konumunda yer alan Hamidiye Mahallemizde 22 bin 500 metrekarelik bir alanda başlattığımız kentsel dönüşüm projemizin ihalesini tamamladık. Tabii en başından beri projemizin paydaşı olan TOKİ ile yaptığımız görüşmeler kentsel dönüşümün ilk adımı oldu. Projenin bu aşamasına gelmesi için yoğun bir çalışma sergiledik. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca projemizin onaylanması ve TOKİ ile yapılan görüşme trafiği uzun zaman gerektiren bir süreç oldu. Ardından hak sahipleriyle yaptığımız görüşmeler ve uzlaşma sağlanmasıyla ilk bina yıkımımızı 2 yıl önce başlattık. Şehir merkezinde risk oluşturan ve sağlıksız yapılaşmaya ait olan 80 adet binayı yıkımını yaparak ortadan kaldırdık. Şehirde yapılamaz denileni başlattık ve kentsel dönüşüm projemizde önemli bir aşamaya geldik. Gerekli olan yasal düzenlemelerle projemizi ihale sürecine hazır hale getirdik" açıklamasında bulundu.

 

"En Kısa Sürede Projemizin Temellerini Atıyoruz"

Şehrin ihtiyacı ve beklentilerine göre dizayn edilen bir proje planlandığını söyleyen Dinçer, "Kentsel dönüşüm projemizde hak sahiplerinin görüşlerine yer verdiğimiz gibi uzlaşma sağlandı ve projeye katılımcılığı esas aldık. Kentsel dönüşümde yeni bir sürece daha başladık. TOKİ tarafından gerçekleştirilen ihale sonuçlandı. İhaleye göre Hamiye Mahallemizde yer altı oto parkı olmak üzere 270 adet konut, 178 adet dükkan ve 126 ofis inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi yüklenici firma tarafından yapılacak. Şehir merkezimizde sağlam, depreme dayanaklı, sürdürülebilir yaşamın olduğu binalar inşa edilecek. Hamidiye Kentsel Dönüşüm Projemiz şehrimize hayırlı olsun. En kısa sürede bu projemizin temellerini atıyoruz. Bu projede katkılarından dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımıza ve TOKİ yetkilerine teşekkür ediyorum" dedi. Haber Bülteni

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hem Kendini Hem Yayayı Hastanelik EttiÖnceki Haber

Hem Kendini Hem Yayayı Hastanelik Etti

Patates Üreticisi Dertli: Telef Olup Gideceğiz, Üreticilik Bitti!Sonraki Haber

Patates Üreticisi Dertli: Telef Olup Gid...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar