Aksaray’da Tekstil Sektörünün Nabzı Bu Toplantıyla Tutuldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray’da Tekstil Sektörünün Nabzı Bu Toplantıyla Tutuldu
Aksaray’da sektörel buluşmalar kapsamında düzenlenen “10. Tekstil Zirvesi ve İnsan Kaynakları Platformu Toplantısı” tamamlandı. 

 Aksaray’da gerçekleştirilen 10. Tekstil Zirvesi ve İnsan Kaynakları Platformu Toplantısı, Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu başkanlığında; İŞKUR ve Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) koordinasyonunda ve kamu kurumlarının müdürleri ve tekstil sektöründe faaliyet gösteren ulusal ve uluslararası firmaların katılımıyla ATSO’nun ev sahipliğinde ATSO Toplantı Salonu’nda 3 Eylül 2024 tarihinde yapıldı. 

Tekstil Sektörü Her Yönüyle Konuşuldu

Aksaray’da tekstil sektörünün geçmişi, geleceği, beklentiler ve ortak sorunlarına ilişkin değerlendirmeler yapılırken, sorun ve çözüm önerilerine de yer verildi. İşverenlerin yaşadığı eleman sorununun giderilmesi için İŞKUR Mesleki Eğitim Kursları, İşbaşı Eğitim Programları ve İşgücü Uyum Programı ile İŞKUR teşvik ve destekler hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu. 2000 senesinden bu yana İŞKUR’un sağladığı destek ve teşviklerle imalat alanında ve özel sektör iş yerindeki 2 bin vatandaşın işbaşı eğitim programlarından faydalandığı, istihdam garantili mesleki eğitim kurslarından da 500 kursiyerin yararlandığı ifade edilirken, 2.500 kişiye destek olunduğunun altı çizildi.

Toplantıda Birçok Konu Görüşüldü

Toplantıda; geleceğin meslekleri, nitelikli istihdam, teşvik ve destekler, mesleki eğitim kursları, işbaşı eğitim programları, OSB 4. genişleme alanı, ilçelerde açılacak OSB’lerdeki yatırımlar, iş sağlığı ve güvenliği gibi konular da masaya yatırıldı. İŞKUR ve ATSO koordinasyonunda düzenlenen toplantıya Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu’nun yanı sıra; Milletvekili Hüseyin Altınsoy, ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, Vali Yardımcısı Turan Soğukoluk,  Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Alakuş, İŞKUR İl Müdürü Mahmut Akkuş,  ATSO Meclis Başkanı Fatih Tekin, Tekstil Üreticileri Platformu Başkanı Ahmet Kulak, il protokolü, ulusal ve uluslararası ölçekte 24 firmanın işveren ve insan kaynakları yöneticileri katılım sağladı. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ödemelerde Kapsam GenişletildiÖnceki Haber

Ödemelerde Kapsam Genişletildi

“Şehrimize Yakışmayan Görüntüleri Ortadan Kaldırmaya Kararlıyız” Sonraki Haber

“Şehrimize Yakışmayan Görüntüleri Ortada...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar