Aksaray'da Kentsel Dönüşüm Sürüyor: 140 Bina ve 1000 Bağımsız Bölüm Yıkıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray'da Kentsel Dönüşüm Sürüyor: 140 Bina ve 1000 Bağımsız Bölüm Yıkıldı
Aksaray'da kentsel dönüşüm çalışmaları devam ederken, 140 bina ve 1000 bağımsız bölümün yıkımı tamamlandı.

Riskli yapıların tespitiyle birlikte Aksaray'ın yapı stokunun daha iyi duruma getirilmesi amaçlanıyor.

Aksaray'da Hamidiye Mahallesi'nde bulunan metruk yapılar ve riskli alanların kentsel dönüşüm süreci başlatılmıştı. Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, dönüşümün gerekli olduğunu ifade ederek, Aksaray'da dev bir proje başlattıklarını söyledi. Bugüne kadar kentsel dönüşüm kapsamında 140 bina ve 1000 bağımsız bölümün yıkımı tamamlandı.

 

"Depreme Dayanıklı Yaşam Alanları Oluşturacağız"

Türkiye ve Aksaray için kentsel dönüşümün kaçınılmaz olduğunu ifade eden Başkan Dinçer, "Hem ülkemiz hem de şehrimiz için kentsel dönüşüm kaçınılmaz bir noktaya gelmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ülkemiz genelinde başlatılan Kentsel dönüşüm hareketini bizde şehrin kalbi konumunda yer alan Hamidiye Mahallemizde başlatarak yapılmaz denilen dev bir projeyi Aksaray’da başlattık. Adalet, şeffaflık ve uzlaşma ekseninde ele aldığımız kentsel dönüşüm projesi şehrimiz için büyük kazanımlar sağlayacak. Depreme dayanıklı, güvenli, modern, yeşil alanlara ve sosyal donatılara sahip yaşam alanları oluşturacağız" açıklamasında bulundu. Aksaray'da kentsel dönüşüm sürecinin başladığı Hamidiye Mahallesinde 700 hak sahibi ile anlaşmaya varılırken, belediyenin şehir merkezinde de 22 hektarlık bir alanda dönüşüm devam ediyor. Bu bölgede 80 adet bina yer alırken, 624 bağımsız bölüm bulunuyordu. Proje tamamlandıktan sonra bölgede 574 bağımsız bölüm olacak. Sosyal donatı alanı, 650 araçlık otopark da tamamlanmış olacak.

 

Kentsel Dönüşüm Süreci Nasıl İlerliyor?

Tüm riskli yapılarla ilgili çalışmalar devam ederken, Aksaray Belediyesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı da koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Kentsel dönüşüm müdürlüğüne yazıyla bildirilen riskli yapılar tespit ediliyor ve ardından tebligat ve takip sürecine geçiliyor. Değerlendirmeler sonucunda deprem yönetmeliğine uygun olmayan yapılar için işlemler başlatılıyor ve hak sahiplerine ulaşılarak uzlaşmak için iletişime geçiliyor.

 

Hak Sahipleri Mağdur Edilmiyor

Hak sahipleri mağdur edilmeden kaynak aktarımı gerçekleştirilirken, Hamidiye Mahallesi Rezerv Yapı Alanda bulunan dükkân sahibi kiracılara belediye encümen kararına istinaden taşınma desteği de sunuluyor. Bu zamana kadar Hamidiye Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi Kapsamında toplamda 383 vatandaşa kira yardımı ödenirken, Eylül 2023 itibariyle Toplam 7.804.838,95 TL kira yardımı yapıldı ve Eylül 2023 itibariyle toplam 279.920,00 TL taşınma yardımı ödemesi gerçekleştirildi. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İşyerinde Hırsızlık Yapan 5 Şahıs Jandarmadan KaçamadıÖnceki Haber

İşyerinde Hırsızlık Yapan 5 Şahıs Jandar...

Yağışın Etkisiyle İstinat Duvarı Çökünce 4 Yaşındaki Çocuk Mahsur KaldıSonraki Haber

Yağışın Etkisiyle İstinat Duvarı Çökünce...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar