Aksaray'da Av Yasağı O Tarihte Bitiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray'da Av Yasağı O Tarihte Bitiyor
2024-2025 av sezonunun başlayacağı tarihlere ilişkin Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklama yapıldı. Aksaray’da av yasağı 24 Ağustos’ta son bulacak.

 Türkiye’de av yasağı devam ederken, av sezonunun başlayacağı süreç de merakla bekleniyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, bölge bölge av sezonunun başlama tarihini açıkladı. Aksaray’da avcılık yapanların merakla beklediği haber de sonunda geldi.

Bölgelere Göre Av Sezonu

2024-2025 av sezonu, Ege Bölgesi’ni oluşturan Manisa, İzmir, Aydın, Uşak, Muğla, Balıkesir, Çanakkale illerinde ve Marmara Bölgesi’ni oluşturan İstanbul, Kocaeli, Bursa, Bilecik, Yalova, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da 10 Ağustos 2024 tarihinde başlayacak. Doğu Akdeniz, Batı Akdeniz, Aksaray’ın da aralarında bulunduğu İç Anadolu, Doğu Karadeniz ve Batı Karadeniz’de ise av sezonu 24 Ağustos 2024 tarihinde başlayacak. Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde ise av sezonu 31 Ağustos 2024 tarihinden itibaren başlayacak.

Avlanma Günlerine Dikkat!

Avlanma bıldırcın, üveyik, alakarga, küçük karga, ekin kargası, leş kargası, karabatak, saksağan, yaban domuzu ve çakal avıyla başlayacaktır. Alınan kararla birlikte çarşamba, cumartesi, pazar ve resmi tatillerde de av yapılabilecek. Yaban domuzu ve 1. grup kuşlar ile 3. grup kuşların avı ilave olarak salı günleri de gerçekleştirilebilecek. Avcılar, avların hakkını elde etmek için avcılık belgesi almalı ve belirlenen avlanma ücretini Bakanlık Bölge Müdürlüğü ve Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüklerinin döner sermaye işletmesine ait hesaplara yatıracak. Avcılar, Av Yönetim Bilgi Sistemi (AVBİS), Ava Avcı mobil uygulaması ve 0850 888 06 06 numarası üzerinden gerekli izni alacak ve ardından avlanmaya gidebilecek. Bu kurallara uymayan avcılara ise belirlenen çerçevede cezai işlem uygulanacak. Haber: Sedef Altınkaya


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Yaptığımız Çalışmalarla Trafiğı Daha Güvenli Ve Akıcı Hale Getiriyoruz”Önceki Haber

“Yaptığımız Çalışmalarla Trafiğı Daha Gü...

Bu Otomobilleri Alanlar Tuzağa Düşüyor!Sonraki Haber

Bu Otomobilleri Alanlar Tuzağa Düşüyor!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar