Aksaray’da 86 Bin 100 Öğrenci İçin Ders Zili Çalıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray’da 86 Bin 100 Öğrenci İçin Ders Zili Çalıyor
Aksaray’da yeni eğitim öğretim döneminde 86 bin 100 öğrenci ders başı yapacak. 9 Eylül Pazartesi gününden itibaren 2024-2025 eğitim öğretim yılı başlıyor. Yaz tatilinin ardından yeniden sıralara dönerken, binlerce öğrenci ve öğretmen için eğitim dönemi start verecek.

 

7450 Öğretmen Eğitime, 786 Bin 100 Öğrenci Öğrenime Başlıyor

Aksaray’da eğitim öğretim hizmeti sunan 533 okul ve kurumda toplam 86 bin 100 öğrenci, 7 bin 450 öğretmen ve personel okulun yolunu tutacak. 

Hayat Pahalılığı Öğrenci Velilerini Endişelendiriyor

Yeni döneme başlarken öğrenci velileri, çocuklarının okul ihtiyaçlarını karşılamak için kırtasiyelere akın ederken, okulun ilk haftasında da yoğunluğun sürmesi bekleniyor. Veliler, kırtasiye masrafları, öğrenciler için beslenme çantalarını doldurma, okul servis ücreti gibi harcama kalemleri nedeniyle endişe yaşamaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıla kıyasla bir öğrencinin eğitim hayatını sürdürmesi için ihtiyaç duyduğu tüm harcama kalemlerinde yükseliş yaşanırken, öğrenci velileri hayat pahalılığı karşısında çocuklarının eğitim sürecini devam ettirebilmek için elinden geleni yapıyor. 

Açılış Dersi Yapılacak

Yeni eğitim öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan kararlara göre ortaöğretim okullarında eğitim alan öğrenciler de artık cep telefonlarıyla derse giriş yapamayacak. Okulun ilk haftasının ilk dersinde tüm sınıflarda, “Çanakkale’den Gazze’ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi” temasıyla hazırlanan açılış dersi verilecek. Her yıl olduğu gibi bu yıl da öğrencilere ücretsiz ders kitaplarının teslimi yapılacak.

İlk Ara Tatil Ne Zaman?

Okulun başlamasıyla birlikte tatil tarihleri de merak edilmeye başlandı. Öğrenciler, 2 aylık sıkı bir eğitim sürecinin ardından 11 Kasım 2024 Pazartesi itibariyle birinci dönem ara tatiline çıkacak. Hafta sonuyla birlikte 9 günlük bir tatil uygulanacak ve 15 Kasım Pazartesi günü yeniden ders başı yapılacak. 17 Ocak 2025 Cuma günü birinci dönemin sonuna gelinirken, öğrenciler karnelerini alarak 2 haftalık yarı tatile girmiş olacak. 3 Şubat Pazartesi 2025 tarihinde yeniden okullara dönülecek. 31 Mart 2025 Pazartesi ise ikinci dönemin ara tatili başlayacak olup öğrenciler 7 Nisan 2025 Pazartesi günü yeniden eğitim başlayacak. 20 Haziran 2025 Cuma günü ise eğitim öğretim dönemi sona erecek.

Haber: Kemal Onur Atalay

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Eğitimin Tüm Amacı, Aynaları Pencerelere Çevirmektir”Önceki Haber

“Eğitimin Tüm Amacı, Aynaları Pencereler...

“Atatürk’ün Çizdiği Muasır Medeniyetler Seviyesine Çıkmak İçin, Öğrencilerimiz Ülkemizi En İyi Şekilde Temsil Edeceklerdir”Sonraki Haber

“Atatürk’ün Çizdiği Muasır Medeniyetler...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar