Aksaray, Özgür Özel Hakkında Ne Düşünüyor?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP Genel Başkanlığı seçimi sonrasında 13 yıllık Kemal Kılıçdaroğlu dönemi sona erdi ve Özgür Özel dönemi başladı. Aksaraylılar bu değişim konusunda ne düşünüyor? İşte detaylar...

14 ve 28 Mayıs Genel Seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından muhalefetin hem cumhurbaşkanlığını kaybetmesi hem de Meclis'teki çoğunluğu kaybetmesiyle iç hesaplaşmalar başladı. Öncelikle İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu değişim çağrısı yaparken, kısa sürede CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çevresindeki birçok isim de değişim talep etti. Daha sonrasında Kılıçdaroğlu'nun karşısına CHP Grup Başkanı Özgür Özel aday oldu ve yapılan CHP 38. Olağan Genel Kongresi sonucunda Özel çoğunluk oyu alarak CHP'nin 8. Genel Başkanı oldu. 

 

"Sadece Bir Koltuk Değişimi Olduğunu Düşünüyorum"

Yaşanan bu değişimi Aksaraylılar nasıl karşılıyor? Mikrofonu halka tuttuk. Öncelikle Aksaray Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Doğan Ceylan, yaptığı açıklamada, "Aynı siyasi köken, aynı ekip, sadece bir koltuk değişimi olduğunu düşünüyorum. Ama Aksaray'ımız için güzel bir şey oldu, Ali Abbas Ertürk'ün orada Parti Meclisi'nde olması bizim için büyük bir şans. Ona da buradan başarılar diliyoruz. Ben sadece koltuk değişimi olduğunu düşünüyorum, çünkü Türkiye’ye verilen bir mesaj yok, projelerden bahsedilmedi, birilerine selam gönderildi bu da tabanda rahatsızlık yarattı. Pek bir değişiklik olacağını düşünmüyorum. İleriki zamanlarda inşallah yanılırız. İnşallah Türkiye’nin nasıl dünyada söz sahibi olacağını, ekonominin nasıl düzeltileceğini üzerine de projeleri vardır. Bunları da bizle paylaşıp sevindirsin, mutlu oluruz. 

Sağımız solumuz her tarafımız bir ateş çemberi içerisindeyiz. Amerika etrafımıza üsler kurmuş, şimdi bu üsler olunca biz bunlara duyarsız kalamayız. Niye kuruldu bu üsler? Kimin için kuruluyor? Amaçları ne diye düşünüyoruz burada. Türkiye’nin üstünde oynanan oyunlar var, bu oyunları, sis perdesini aralamamız lazım, görmemiz lazım. Şimdi koltukta oturup da biri gitti biri geldi dedirtmesinler. İktidardan da muhalefetten de bizim beklentilerimiz yüksek. Çünkü Türk halkının gidecek bir yeri de yok, Allah korusun biz kırılırız ama bükülmeyiz. Onun için Türk milletinin hassasiyetini anlamaları lazım. CHP de olsa diğer partiler de olsa büyüklü küçüklü ayırt etmiyorum artık insanlar Türk halkına düşüncelerine önem verip ortak olmalı" ifadelerini kullandı.

Sol görüşlü ve Atatürkçü olduğunu ifade eden bir vatandaş, yaşanan değişimle ilgili olarak, Özgür Özel geldiği için çok sevinçliyim, takip de ediyorum. Siyasette olumlu bir hava estirir, CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu her seçimi kaybetmesinden dolayı Özgür Özel, adıyla bir özgüven oluşturacak o yüzden dolayı bizim için en iyisi olacak" dedi.

 

"Partimizin Kazanacağını Düşünüyoruz"

Başka bir vatandaş ise CHP eski Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun gitmesinin iyi olduğunu belirterek, "Bizim partimizin kazanacağını düşünüyoruz, zaten bizim partimiz kazanamadığından değildi ki hep bir Kemal Kılıçdaroğlu'na gıcıkları vardı herkesin. O yüzden de kazanamıyorduk şimdi kazanacağız" ifadelerini kullandı.

 

"Al Birini Vur Ötekine"

Başka bir vatandaş ise gelenlerin de gidenlerden farkı olmadığını belirtirken, aynı görüşü diğer bir vatandaş da savunarak, "Al birini vur ötekine. Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'de çok verimli olduğunu düşünmüyordum. Gelenlerin de bir farkı olduğunu düşünmüyorum. Seçimin başlangıcında Selahattin Demirtaş’a ve Osman Kavala'ya selam göndermesiyle daha baştan kaybetti. Bu Türkiye topraklarında siyaset yapan insan her kim olursa olsun Osman Kavala’ya ve Selahattin Demirtaş’a selam gönderemez. İnsanın bi duruşu olmalı. Biz şimdiden nerede durduğunu görebildik. Ben bir birey olarak yani hangi partiyi desteklediğimden ziyade ben ve benim gibi insanların oyunu asla alamayacaklarını düşünüyorum. Biraz genç olduğu için beklentide olan CHP'li vatandaşları umutlandırmış olabilir ama bence genel anlamda çok büyük işler yapacağına kendi adıma inanmıyorum" dedi.

 

"Özgür Özel'i, Kemal Kılıçdaroğlu Getirdi"

Koltuğun değiştiğini ama zihniyetin aynı kaldığını söyleyen bir vatandaş ise "Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi al birini vur ötekine. İkisi de aynı kafada, değişiklik olmadı yani. Bir başkasının gelmesi daha iyi olurdu. Benim bir tepkim yoktu, ben Kemal Bey'den gayet memnundum. Biraz Tayyipçiyim, Kemal Bey'i o yüzden seviyordum. Özgür Özel'i kim getirdi? Kemal Kılıçdaroğlu getirdi. Onun sayesinde orda Özgür Özel şu an" yorumunda bulundu. Haber: Sedef Nazlı

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Siyah Beyazlılar Hedef Mutlak GalibiyetÖnceki Haber

Siyah Beyazlılar Hedef Mutlak Galibiyet

Sıkışan Tüfeği Ateş Aldı: Ağır YaralıSonraki Haber

Sıkışan Tüfeği Ateş Aldı: Ağır Yaralı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar