Aksaray İle Hwaseong Şehri, Kardeş Kent Oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray İle Hwaseong Şehri, Kardeş Kent Oldu
Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Güney Kore’nin Hwaseong şehrinden gelen heyet ile kardeş belediye protokolü imzaladı. Protokolle birlikte artık Aksaray, Hwaseong şehriyle kardeş kent oldu.

Aksaray Belediyesi Hizmet Binasında kardeş belediye protokolü imzalandı. Başkan Dinçer, Kültür ve Turizm İl Müdürü Mustafa Doğan ile birlikte, Güney Kore’nin Hwaseong şehrinden geleni heyeti kabul etti.  Şehrin Meclis Başkanı Gyeonghee Gim Hwaseong ve şehrin İnşaat Komitesi Başkan Yardımcısı Bay Sangkyun Kim ile karşılıklı olarak protokol imzalandı.

Aksaray’ın tarihi ve doğal güzellikleri hakkında Güney Koreli heyeti bilgilendiren Başkan Dinçer, Hwaseong Şehir Meclisi Başkanı Gyeonghee Gim Hwaseong’a Kadın Aktivite Merkezlerinde üretilen el emeği göz nuru ürünlerden hediyeler sundu. Hwaseong Şehir Meclisi Başkanı Gyeonghee Gim Hwaseong, hediyeler karşısında büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederken, hediyeler için de teşekkürlerini sundu.

 

"Bu Tarihi İş Birliği, Türkiye ve Güney Kore Arasındaki İlişkileri Daha da Güçlendirecek"

Başkan Dinçer, Hwaseong şehriyle "Kardeş Kent" protokolü imzalanmasından sonra açıklamalarda bulunarak, "Dünyaca ünlü teknoloji fabrikası Samsung’un bulunduğu Hwaseong Şehri Meclisi Başkanı Gyeonghee Gim ve Hwaseong Şehri İnşaat Komitesi Başkan Yardımcısı Sangkyun Kim’i belediyemizde misafir ederek ‘Kardeş Kent’ protokolümüzü imzaladık. İş birliği kapsamında ekonomi, kültür ve eğitim alanlarında adımlar atılacak. Bu tarihi iş birliği, iki kardeş ülke olan Türkiye ve Güney Kore arasındaki ilişkileri daha da güçlendirecek. Hem Aksaray hem de Hwaseong Şehri için bu yeni dostluk ve iş birliği ülkemize ve Güney Kore’ye hayırlı olmasını temennisinde bulunuyorum" ifadelerini kullandı. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TUS Adayları İçin Motivasyon Konferansı YapıldıÖnceki Haber

TUS Adayları İçin Motivasyon Konferansı...

Türk Eğitim Sen Aksaray Şube Başkanı Toprak: Önlük Değil İkramiye İstiyoruzSonraki Haber

Türk Eğitim Sen Aksaray Şube Başkanı Top...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar