Aksaray İl Sağlık Müdürlüğü Sosyal Medya Hesabından Skandal Paylaşım

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray İl Sağlık Müdürlüğü Sosyal Medya Hesabından Skandal Paylaşım
Aksaray İl Sağlık Müdürlüğü, özel bir hastanede çalışan hemşire Saliha Tuncel'in ölümüyle ilgili soruşturmada adli kontrol şartıyla serbest bırakılan, yurt dışı yasağı bulunan ve mahkemesi hala devam eden, hastane ortağı olarak bilinen T.C.'ye plaket verdi.

Aksaray'da özel bir hastanede çocuk hemşiresi olarak çalışan Saliha Tuncel, mayıs ayı içerisinde bir rezidansın 7. katından düşerek hayatını kaybetmişti. Sır ölümün ardından ilk gün hastanenin ortağı olarak bilinen T.C, Hastane Müdürü Ç.Ö ve Saliha Tuncel'in aynı hastanede çalıştığı çocuk doktoru arkadaşı ifade vermişti. Genç hemşire Saliha Tuncel'in ölümünün ardından Hastane Müdürü Ç.Ö tutuklanarak cezaevine gönderilirken, hastanenin ortağı olarak bilinen T.C ve Tuncel'in arkadaşı çocuk doktoru adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

 

Saliha Tuncel'in Ailesi Ölümün Aydınlatılması İçin Seslerini Duyurmaya Çalışmıştı

Niğde'de yaşayan Saliha Tuncel'in annesi ve babası, kızlarının ölümünün ardından Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunurken, Tuncel'in ailesi kızlarının ölümünün araştırılması için kamuoyu yaratmaya çabalamış ve ardından Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı da titiz bir soruşturma başlatmıştı. Saliha Tuncel'in ailesi, kızlarının intihar edecek bir ruh haline sahip olmadığını, hayat dolu olduğunu ifade ederken, bu ölümün aydınlatılmasını talep etmişti. 

 

Aksaray İl Sağlık Müdürlüğü'nün Paylaşımı Şok Etti

Öte yandan Aksaray İl Sağlık Müdürlüğü'nün, Aksaray'daki özel hastane ile ilgili herhangi bir tahkikat başlatıp başlatmadığı merak konusu olurken, geçmiş olduğumuz hafta içerisinde Aksaray İl Sağlık Müdürü Dr. Abdullah Güleç makamında, hayatını şüpheli bir şekilde kaybeden genç hemşirenin çalıştığı hastanenin ortaklarından biri olarak bilinen Dr. T.C ve Aksaray'daki özel hastanelerin diğer hekimlerini ağırlayarak plaket verdi.

 

Soruşturması Devam Eden Doktora İl Sağlık Müdürlüğünden Plaket

Bebek ölümlerini engellemek üzere başarılı çalışmalar yapan hastanelere "Bebek Dostu Hastane" unvanı verilirken, yıl boyunca yapılan değerlendirmeler kapsamında bu doğrultuda uygulamalar yapan hastaneler için de tebrik amacıyla plaket takdim ediliyor. Aksaray İl Sağlık Müdürlüğü de bebek ölümlerini önlemek için gerekli olan çalışmaları yapan özel hastanelere, katkılarından dolayı plaket programı düzenledi.

Programda, genç hemşirenin ölümüyle ilgili soruşturmada ifade veren hastane ortağı olarak bilinen T.C. de yer alırken, kendisine plaket verildi. Olayın mahkemesi hala sürerken, adli kontrol şartıyla serbest bırakılan ve yurt dışı yasağı bulunan T.C.'ye plaket verilmesi kamuoyunda tepki çekti.

Bebek ölümlerinin azaltılması için yapılan çalışmalarda büyük hassasiyet gösteren İl Sağlık Müdürlüğü'nün, genç hemşire Tuncel'in ölümüyle ilgili olarak nasıl bir çalışma yürüttüğü kamuoyu tarafından merak ediliyor. İl Sağlık Müdürlüğünün, özel hastaneyle ilgili detaylı bir inceleme yapıp yapmadığı da merak konusu olurken, plaket takdimi sırasında özel hastaneyi temsilen T.C.'nin yer aldığı paylaşım, Aksaray İl Sağlık Müdürlüğünün sosyal medya hesabında yer alması tepki topladı. Haber : Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Okullarda Uyuşturucuyu Önlemek İçin Önemli SeminerÖnceki Haber

Okullarda Uyuşturucuyu Önlemek İçin Önem...

Altı Farklı Akademik Birime Atama YapıldıSonraki Haber

Altı Farklı Akademik Birime Atama Yapıld...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar