Aksaray Havalimanı Bakın Neden Yapılmamış!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray Havalimanı Bakın Neden Yapılmamış!
Aksaray'da 1991-97 yılları arasında başta Aksaray İl Özel İdaresi önceki ismi ile Köy Hizmetleri binası olmak üzere ilçeler ve ilde birçok kamu kurum ve kuruluş binalarını yapan Sivaslı Müteahhit Mehmet Ali Yiğiter, Aksaray'da temeli atılan ama bir türlü yapılamayan Aksaray Havalimanının neden yapılmadığını gazetemize açıkladı.

1991-97 yılları arasında Aksaray'da birçok ilçe dahil kamu kurum ve kuruluş binalarını yapan Müteahhit Mehmet Ali Yiğiter, Aksaray'ın yıllardır kanayan yarası olan Aksaray Havalimanı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

1991 yılında Süleyman Demirel'in DYP'si ile Sosyaldemokrat Halkçı Parti koalisyonunda hükümet kurulmuştu. Aksaray'da da DYP'den 2 RP'den 1 olmak üzere 3 milletvekili Meclis'te yer alıyordu.

Yeni kurulan iktidara da vurgu yapan Yiğiter, "O zaman Aksaray'da çok çalışkan bir Vali olan Rıdvan Yenişen görevdeydi. Yine o zamank ismi ile Köy Hizmetleri Aksaray İl Müdürü Emin Güzel Bey görev yapıyordu. O dönem iktidar değişikliğinden sonra vali ve köy hizmetleri il müdürünün görev yeri değişti. Türkiye'de birçok vali ve kurum müdürlerinin yeri siyaseten değiştirilmişti" dedi.

Aksaray Valisi Rıdvan Yenişen o dönemde Kayseri Valiliğine atanırken, Aksaray Köy Hizmetleri İl Müdürü Mehmet Emin Güzel de Kayseri ve ardından Bursa Köy Hizmetleri Müdürlüğü görevine getirilmek istendi. Ancak Güzel, Aksaray'da çalışmaktan memnun olduğunu, kendisine siyaseten diretilen illere gitmek istemediğini ifade etmesine rağmen, görevden alınmıştı.

 

"Aksaray'ın Havalimanının Kazıklarını 1991 Yılında Çaktık"

Müteahhit Yiğiter, havalimanın kazıklarının 1991 senesinde kendisi ve ekibi tarafından çakıldığını ifade ederek, "Dolgu da başlamıştı. Emin Bey dedi ki o zaman kuyu hizmetleri vardı. 4 tane kamyon aldım. Buranın dolgusunu da onlara yaptırıyorum' demişti" açıklamasında bulundu.

 

Aksaray'ın Geleceğini Siyaset Engelledi

Görevden alınmasının ardından Müteahhit Yiğiter'in aktardığına göre Güzel, "Ben Aksaray'ı çok seviyorum. Buraya hizmet etmek istiyorum. Ama görünüyor ki siyaset buna izin vermeyecek. Biz de artık bu işleri bu işleri bırakmak zorunda kaldık" dedi.

1997 senesine kadar Aksaray'da çalıştığını dile getiren Müteahhit Yiğiter, 1991 senesinde turizme katkı sağlaması beklenen Hasan Dağ Kayak Tesisi başta olmak üzere birçok yatırım ve 75. Yıl Havaalanı İnşaatının siyasi baskılar sonucunda durdurulduğunu ifade ederek, "Merkezde küçük bir dinlenme tesisi gibi bir yer yapıldı. 1991 yılında başladı orası. Seçimden sonra 2 kattı, katın birini iptal ettiler, kaldı" dedi. Harun Atalay’ın Özel Haberi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
"Küçük Siyasi Çıkarlarını, Memleket Çıkarları Önüne Koyanlar Bizleri Suçlayamaz"Önceki Haber

"Küçük Siyasi Çıkarlarını, Memleket Çıka...

İlk Yarıda Gol SessizliğiSonraki Haber

İlk Yarıda Gol Sessizliği

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar